ΕΛΛΑΔΑ

Freedom pass: Οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ καταγγέλλουν αλαλούμ – Τι απαντά ο Γεωργαντάς

Freedom pass: Οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ καταγγέλλουν αλαλούμ – Τι απαντά ο Γεωργαντάς

Freedom pass: Αλαλούμ στα ΚΕΠ Αττικής, σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι  με την πλατφόρμα για το freedom pass - Τι απαντά ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Γιώργος Γεωργαντάς

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στα ΚΕΠ Αττικής, έκανε καταγγελία υποστηρίζοντας ότι δεν έχει σταλεί εγκύκλιος και άρα οι εργαζόμενοι δεν ξέρουν τι να πουν στους πολίτες.

«Έρχεται κόσμος εδώ και τους λέμε ότι όταν δεν υπάρχει εγκύκλιος – οδηγία από το υπουργείο δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε. Το υπουργείο εδώ και πολύ καιρό βγάζει ανακοινώσεις και λέει ότι η τάδε υπηρεσία θα πρέπει να γίνει από το gov.gr και από τα ΚΕΠ. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Εμείς βρισκόμαστε έκθετοι προς τους πολίτες», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο OPEN ο Παναγιώτης Κοχύλης.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Γιώργος Γεωργαντάς, επίσης μέσω του OPEN, απάντησε στις καταγγελίες του πρόεδρου των εργαζομένων των ΚΕΠ Αττικής.

«Υπάρχουν 263.000 νέοι που έχουν κάνει την πρώτη δόση, άρα είναι δικαιούχοι. Τη Δευτέρα άνοιξε η εφαρμογή, και ήδη 141.000 από αυτούς έκαναν αίτηση μέσα από το gov.gr χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του taxis. Αυτές τις δύο ημέρες λειτουργίας, έχουν υποβληθεί 4.500 αιτήσεις μέσω των ΚΕΠ. Εκεί πηγαίνουν όσοι δεν έχουν κωδικούς taxis και μόνο. Οπότε λειτουργεί το σύστημα. Είναι προσβλητικό για τους υπαλλήλους των ΚΕΠ που εργάζονται με αυταπάρνηση και έχουν ήδη δεχθεί 4.500 αιτήσεις».

Ενώ συνέχισε λέγοντας, «υπάρχουν κάποιες ερωτήσεις που θα απαντηθούν με έγγραφο του υπουργείου. (…) Υπάρχουν κάποιες εύλογες ερωτήσεις που δεν μπορεί να απαντήσει ο εργαζόμενος. Αυτή τη στιγμή είναι λειτουργική η εφαρμογή και έχουν υποβληθεί 4.500 αιτήσεις από τους συναδέλφους του προέδρου των εργαζόμενων στα ΚΕΠ».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φώφη Γεννηματά στο Νewsbomb.gr: Όλοι γνωρίζουν ότι δεν θα γίνω ορντινάτζα κανενός