ΕΛΛΑΔΑ

Τζανάκης στο Newsbomb.gr: Τι δείχνει το μοντέλο της Κρήτης για Αύγουστο – Το «ταβάνι» των κρουσμάτων

Τζανάκης στο Newsbomb.gr: Τι δείχνει το μοντέλο της Κρήτης για Αύγουστο – Το «ταβάνι» των κρουσμάτων

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Πώς θα κινηθούν τα ημερήσια κρούσματα τον Αύγουστο - Τι είναι αυτό που ανησυχεί τους ειδικούς για το φθινόπωρο - Πότε θα δούμε «ταβάνι» στους αριθμούς της πανδημίας - Ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης παρουσιάζει στο Newsbomb.gr, τι προβλέπει το μοντέλο της Κρήτης

Για ένα δύσκολο καλοκαίρι το οποίο θα φέρει και ένα ακόμα πιο δύσκολο φθινόπωρο έκανε λόγο, μιλώντας στο Newsbomb.gr, ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

Όπως ανέφερε, το μοντέλο της Κρήτης δείχνει ότι το «κακό» σενάριο αρχίζει διορθώνει προς τα κάτω, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι τα νούμερα των κρουσμάτων θα ξεπερνούν τα 4.000 σε ημερήσια βάση.

Αυτό, όπως ανέφερε ο κ. Τζανάκης θα συμβεί μέχρι τα τέλη Αυγούστου, ενώ πρόσθεσε ότι και όλο το φθινόπωρο τα κρούσματα ενδεχομένως θα είναι κατά μέσω όρο στα 3.000. Το γεγονός αυτό, όπως εξηγεί ο καθηγητής σημαίνει ότι το επόμενο διάστημα θα έχουμε 300 εισαγωγές στα νοσοκομεία (ήδη βαδίζουμε στις 180 εισαγωγές ημερησίως) «επομένως επαληθεύεται το μοντέλο ότι θα έχουμε περίπου 300 νέες εισαγωγές την ημέρα και σε επίπεδο δεκαημέρου θα έχουμε 3.000 καινούργιους νοσηλευόμενους νέους». Αυτές αντιστοιχούν στο 50-60% της συνολικής ισχύος σε κλίνες Covid στην Ελλάδα.

Στο θέμα των νοσηλειών αναφέρθηκε στην ενημέρωση της Πέμπτης (22/7) και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας κυρία Βάνα Παπαευαγγέλου.

«Έχουμε μετατόπιση σε μεγαλύτερες ηλικίες», τόνισε η κυρία Παπαευαγγέλου κάνοντας λόγο για αξιοσημείωτη αλλαγή σκηνικού που μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένες νοσηλείες. Σημείωσε ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε αύξηση των εισαγωγών κατά 70% ενώ κάθε μέρα γινόταν περίπου 129 εισαγωγές τη μέρα. Συνολικά σε όλη την επικράτεια νοσηλεύονται πάνω από 1.000 άτομα, είπε.

Η κυρία Παπαευαγγέλου έκανε λόγο για διπλασιασμό των κρουσμάτων, προσθέτοντας πως ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων ήταν στο 12% στην Περιφέρεια.

Όπως είπε ωστόσο, μεγάλο μέρος των κρουσμάτων εντοπίζονται σε νεαρές ηλικίες, γεγονός που δεν επιβαρύνει το ΕΣΥ, μιας και οι περισσότεροι περνούν τη νόσο με κατ' οίκον περιορισμό. Η ίδια υποστήριξε πως η νυχτερινή διασκέδαση αναφέρεται ως η πιο πιθανή μορφή έκθεσης στον ιό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Ματωμένος γάμος» στην Καβάλα: Τρεις νεκροί σε τρομακτικό τροχαίο - Πώς μηχανή σκόρπισε το θάνατο