ΕΛΛΑΔΑ

Φολέγανδρος: «Τη χτύπησε και την έσερνε στα βράχια» - Σοκάρει ο ιατροδικαστής που έκανε τη νεκροψία

Φολέγανδρος: «Τη χτύπησε και την έσερνε στα βράχια» - Σοκάρει ο ιατροδικαστής που έκανε τη νεκροψία
INTIME

Ο ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιόκας περιέγραψε τις τραγικές τελευταίες στιγμές της 26χρονης Γαρυφαλλιάς, που δολοφονήθηκε από τον 30χρονο σύντροφό της, στη Φολέγανδρο

Τις τελευταίες τραγικές στιγμές της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στα χέρια του 30χρονου συντρόφου της, πριν αφήσει την τελευταία της πνοή, περιέγραψε ο ιατροδικαστής που διενήργησε τη νεκροψία στο άψυχο σώμα της.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί του Σαββάτου, ο ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιόκας, είπε, πως η 26χρονη έφερε εκδορές διαφορετικών κατευθύνσεων σε όλο της το σώμα και κακώσεις, ενώ ένα τραύμα στο πίσω μέρος του κεφαλιού «θα μπορούσε να ήταν θανατηφόρο».

«Η Γαρυφαλλιά έφερε εκδορές άνω άκρων και στην οπίσθια πλευρά του σώματος, κακώσεις στην κεφαλή, μια κάκωση πιθανόν από γροθιά ή χαστούκι, στην πίσω πλευρά, αλλά και στην μπροστινή πλευρά της κεφαλής είχε ένα σκίσιμο από τα βράχια, ενώ είχε και εκδορές διαφορετικών κατευθύνσεων στους γλουτούς που σημαίνει ότι σύρθηκε. Δεν ήταν απλή πτώση», είπε ο κ. Μπογιόκας, σημειώνοντας πως, η κοπέλα έπεσε στη θάλασσα εν ζωή, ωστόσο λόγω των τραυμάτων που είχε στο κεφάλι ήταν αδύνατο να επιπλεύσει ή να κολυμπήσει.

Eξαπέλυσε δολοφονική επίθεση για ασήμαντη αφορμή

Ένα οργανωμένο έγκλημα που έγινε για «ασήμαντη αφορμή» είδε η εισαγγελέας που εξέτασε τον 30χρονο καθ’ ομολογία δολοφόνο της 26χρονης Γαρυφαλλιάς.

Η εισαγγελική λειτουργός γνωμοδότησε υπέρ της προσωρινής κράτησης του 30χρονου με ένα σκεπτικό «καταπέλτη» σε βάρος του, κρίνοντας μεταξύ άλλων ότι εάν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό να διαπράξει και αλλά εγκλήματα.

«Συγκεκριμένα, για ασήμαντη αφορμή (λογομαχία) ένιωσε προσβεβλημένος και εξαπέλυσε δολοφονική επίθεση κατά ενός ατόμου από το στενό του περιβάλλον, το οποίο ήταν σωματικά πιο αδύναμο από τον ίδιο (χτυπήματα, μεθοδευμένο σπρώξιμο σε βραχώδη απόκρημνο γκρεμό). Εν συνεχεία, προέβη σε λελογισμένες ενέργειες ήτοι την απομάκρυνση από το σημείο, επιμελής απόκρυψη και αποφυγή επικοινωνίας του με τις αρχές, οργανωμένη εξαφάνιση αποδεικτικών στοιχείων (κινητά τηλέφωνα), ενέργειες που δείχνουν άκρως ψύχραιμη συμπεριφορά» εξηγεί η εισαγγελέας.

Μάλιστα, περιγράφοντας τον χαρακτήρα του, έκανε λόγο για έναν «ευέξαπτο» άνθρωπο, ικανό να προκαλέσει βλάβη ακόμη και σε άνθρωπο του στενού του περιβάλλοντος.

«Ο κατηγορούμενος είναι ένα ευέξαπτο άτομο το οποίο για ασήμαντο λόγο είναι έτοιμο να προξενήσει μη αναστρέψιμη βλάβη σε συνάνθρωπό του και δη σε άτομο του στενού του περιβάλλοντος, τα οποία αυτός θεωρεί ότι τον προσβάλλουν, τον αμφισβητούν ή τον μειώνουν, καθιστώντας στον επικίνδυνο για διάπραξη νέων αδικημάτων. Άλλωστε, όπως ο ίδιος αναφέρει στην απολογία του ενώπιον των αρμοδίων προανακριτικών υπαλλήλων «με είχε νευριάσει και την σκότωσα, ένιωσα δηλαδή ότι με υποβιβάζει, γι’ αυτό και έχασα τον έλεγχο» καταλήγει η εισαγγελέας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στην Καβάλα: Αυτός είναι ο οδηγός της μηχανής - Θα βάφτιζε το βρέφος του σε ένα μήνα