ΕΛΛΑΔΑ

«Καρφιά» από Θεοδωρίδου - Θεμιστοκλέους για τους αντιεμβολιαστές: Ποιους χαρακτήρισαν «τσαρλατάνους»

«Καρφιά» από Θεοδωρίδου - Θεμιστοκλέους για τους αντιεμβολιαστές: Ποιους χαρακτήρισαν «τσαρλατάνους»

Με σκληρή γλώσσα μίλησαν τόσο η Μαρία Θεοδωρίδου όσο και ο Μάριος Θεμιστοκλέους κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα το απόγευμα της Δευτέρας αναφορικά με τις  συναθροίσεις του αντιεμβολιαστικού κινήματος.

Μάλιστα ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας δεν μάσησε τα λόγια του και χαρακτήρισε «τσαρλατάνους» τους υγειονομικούς που συμμετέχουν σε αυτό το κίνημα.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου ανέφερε αρχικά σχετικά με τις συναθροίσεις αντιεμβολιαστών το τελευταίο διάστημα: «Συχνά με ρωτούν τι θα έλεγα σε αυτά τα άτομα. Η αλήθεια είναι όμως πως δεν έχουν αυτιά να ακούσουν και προσπαθούν να πείσουν και εκείνους που θέλουν να εμβολιαστούν για το αντίθετο. Νομίζω πως τους έχουμε δώσει πολύ χώρο για να ακουστούν. Αν υπάρξουν συνέπειες από τις συναθροίσεις αυτές, κάποιοι θα κατανοήσουν πόσο λάθος ήταν, αν καταλήξουν στα νοσοκομεία».

Με ακόμα πιο σκληρή γλώσσα μίλησε ο Μάριος Θεμιστοκλέους ο οποίος είπε για τους υγειονομικούς που συμμετέχουν σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις: «Η συμμετοχή γιατρών και οι διαφορετικές απόψεις γιατρών που συμμετέχουν στο αντιεμβολιαστικό κίνημα είναι κάτι πολύ σοβαρό. Δεν είναι θέμα δημοκρατίας και ελεύθερης έκφρασης της άποψης ενός ατόμου» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει στη συνέχεια: «Κάποιος υγειονομικός είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες. Είναι υποχρέωση του συντάγματος να τιμωρήσουν τους γιατρούς αρνούνται αυτούς τους κανόνες. Οι γιατροί που εκπέμπουν μήνυμα παραπληροφόρησης, πρέπει να τιμωρηθούν».

Καταλήγοντας ο κ. Θεμιστοκλέους είπε: «Ο αντιεμβολιασμός είναι η θέση κάποιου που είναι τσαρλατάνος και υποχρέωση της πολιτείας είναι να εφαρμόσει την νομοθεσία απέναντί του».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 2.070 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 5 νεκροί σε 24 ώρες, 147 διασωληνωμένοι