ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Σταμάτα: Δήμαρχος Διονύσου στο Newsbomb.gr - «Οι φλόγες γλείφουν τα πρώτα σπίτια»

Φωτιά στη Σταμάτα: Δήμαρχος Διονύσου στο Newsbomb.gr - «Οι φλόγες γλείφουν τα πρώτα σπίτια»

Φωτιά στη Σταμάτα: Δραματική είναι η κατάσταση στη Σταμάτα, καθώς η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης (27/07) καίει ανεξέλεγκτα, με τις φλόγες να «γλείφουν» τα πρώτα σπίτια, όπως λέει ο Δήμαρχος Διονύσου στο Newsbomb.gr

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη

«Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολη στη Σταμάτα. Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν «μάχη» και τα Έρικσον επιχειρούν από αέρος. Δώσαμε εντολή να εκκενωθεί ο οικισμός Γαλήνη, καθώς η φωτιά είναι μέσα στο χωριό, γλείφει τα πρώτα σπίτια. Η Αστυνομία απομακρύνει τους κατοίκους με ασφάλεια αυτή την ώρα», αναφέρει στο Newsbomb.gr o Δήμαρχος Διονύσου κ. Γιάννης Καλαφατέλης.

Δείτε στο βίντεο του Δημήτρη Κοτταρίδη την κατάσταση που επικρατεί τώρα στη Σταμάτα, με τις φλόγες να είναι μέσα στον οικισμό

Δείτε εικόνες από τη μεγάλη φωτιά στη Σταμάτα:

Λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Μακαρίου από τη Λ. Δροσιάς-Σταμάτας και στην οδό Αγίου Ιωάννου από την οδό Κωνσταντινουπόλεως.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 43 άνδρες της Πυροσβεστικής με 14 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και εθελοντές, ενώ από αέρος συνδράμουν με ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκκένωση του οικισμού «Γαλήνη», ενώ αναμένεται να εκκενωθούν κι άλλοι οικισμοί, καθώς η φωτιά λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.