ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ στη Σταμάτα: Μήνυμα 112 σε Εκάλη, Διόνυσο, Δροσιά - «Κλείστε παράθυρα, πόρτες»

Φωτιά ΤΩΡΑ στη Σταμάτα: Μήνυμα 112 σε Εκάλη, Διόνυσο, Δροσιά - «Κλείστε παράθυρα, πόρτες»

Φωτιά ΤΩΡΑ στη Σταμάτα: Νέο μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των βορείων προαστίων για τη φωτιά που καίει ανεξέλεγκτη στη Σταμάτα - «Προσοχή, κλείστε παράθυρα, πόρτες, καμινάδες»

Δεύτερο μήνυμα μέσα σε μισή ώρα από το 112 της Πολιτικής Προστασίας προς τους κατοίκους της Σταμάτας, Δροσιάς, Εκάλης, Διονύσου, Ροδόπολης, καθώς υπάρχει κίνδυνος οι καύτρες να διεισδύσουν στα σπίτια.

Δείτε το νέο μήνυμα του 112 της Πολιτικής Προστασίας προς τους κατοίκους των βορείων προαστίων:

Νωρίτερα το μήνυμα του 112 η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιούσε για τη μεγάλη φωτιά και καλούσε τους κατοίκους να είναι σε ετοιμότητα: «Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Την ίδια ώρα ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το μεσημέρι μεταξύ Σταμάτας και Ροδόπολης και μαίνεται αυτή την ώρα.

Στο σημείο επιχειρούν 68 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ τα εναέρια μέσα που συνδράμουν είναι 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη. Σημειώνεται, ότι την επιχείρηση συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ στην περιοχή μεταβαίνει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, τόνισε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μην φτάσουν οι φλόγες σε κατοικίες του οικισμού "Γαλήνη"», ενώ ο δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης, είπε πως «η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και οι φλόγες "γλείφουν" και σπίτια».

Υπενθυμίζεται, ότι λόγω της πυρκαγιάς, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα εξής σημεία: Στην οδό Μακαρίου, από τη λεωφόρο Δροσιάς - Σταμάτας, στην οδό Αγίου Ιωάννου, από την Κωνσταντινουπόλεως, στην οδό Αλωνίων και στη λεωφ. Ροδοπόλεως, στη συμβολή τους με την λεωφ. Δροσιάς - Σταμάτας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Τι αλλάζει πραγματικά η μετάλλαξη Δέλτα ως προς την πανδημία και την αντιμετώπισή της