ΕΛΛΑΔΑ

Αποκλειστικό Newsbomb.gr –«Βόμβα» Καπραβέλου: Ο πρώτος πλήρως εμβολιασμένος στη ΜΕΘ του Παπανικολάου

Αποκλειστικό Newsbomb.gr –«Βόμβα» Καπραβέλου: Ο πρώτος πλήρως εμβολιασμένος στη ΜΕΘ του Παπανικολάου

Εμβολιασμός: Την αποκάλυψη ότι στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου νοσηλεύεται ο πρώτος ασθενής ο οποίος έχει εμβολιαστεί πλήρως και με τις δύο δόσεις MRNA εμβολίου έκανε μιλώντας στο Newsbomb.gr o διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείο, Νίκος Καπραβέλος.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Καπραβέλος, πρόκειται για έναν 70χρονο ασθενή χωρίς υποκείμενα νοσήματα ο οποίος είναι σε κρίσιμη κατάσταση με βαριά πνευμονία.

Όπως ξεκαθαρίζει ο κ. Καπραβέλος το πρώτο αυτό περιστατικό δεν είναι αρκετό ώστε να προκύψουν συμπεράσματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, όπως επίσης δεν έχουν βγει οι εξετάσεις του σχετικά με το αν νοσεί από την μετάλλαξη «Δέλτα».

Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι είναι ιδιαίτερα ανήσυχος για τη μεγάλη μετάδοση του ιού στην κοινότητα και ανησυχεί ακόμα περισσότερο όταν θα αρχίσουν να μολύνονται – μετά τους νέους – οι συμπολίτες μας ηλικίας άνω των 50 και οι ανεμβολίαστοι.

«Αυτή τη στιγμή ζούμε μια επιδημία κρουσμάτων η οποία δεν μεταφράζεται σε νοσηλείες και διασωληνωμένους αφού νοσούν κυρίως νέοι άνθρωποι και εμβολιασμένοι. Όμως αν συνεχίσουμε έτσι τότε υπάρχει μεγάλος κίνδυνος. Θα νοσήσουν περισσότεροι σε αυτό το τέταρτο κύμα και θα πεθάνουν περισσότεροι», υπογράμμισε ο κ. Καπραβέλος.

Η κατάσταση στη χώρα - «Φλέγονται» Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Για ένα ακόμα 24ωρο, τα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ είναι ιδιαίτερα αυξημένα και αυτό από μόνο του είναι ανησυχητικό. Οι 3.593 νέες μολύνσεις, σε συνδυασμό με τους 142 διασωληνωμένους και τους επιπλέον 8 θανάτους σε ένα 24ωρο, προκαλούν προβληματισμό. Ιδιαίτερα για περιοχές που συγκεντρώνουν αυξημένο ιικό φορτίο και παρουσιάζουν επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα.

Ειδικότερα στην Αττική εντοπίστηκαν 1.332 νέα κρούσματα. Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 398 νέες μολύνσεις και 356 στην Κρήτη.

Τα κρούσματα σήμερα στην Αττική

  • Ανατολική Αττική 162
  • Βόρειος Τομέας Αθήνας 168
  • Δυτική Αττική 39
  • Δυτικός Τομέας Αθήνας 213
  • Κεντρικό Τομέας Αθήνας 328
  • Νήσων 64
  • Νότιος Τομέας Αθήνας 175
  • Πειραιάς 183

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Στη φυλακή ο Πέτρος Φιλιππίδης