ΕΛΛΑΔΑ

Χαρδαλιάς: Οριακή η κατάσταση σε Μύκονο και Ίο - Μέτρα για τους εργαζόμενους λόγω καύσωνα

Χαρδαλιάς νησιά καύσωνας
INTIME/Καπάνταης Δημήτρης

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι δεν στοχοποιείται κανένα νησί, ενώ αναφέρθηκε και στα μέτρα που αφορούν τους εργαζόμενους λόγω καύσωνα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, χαρακτήρισε οριακή την κατάσταση με την πανδημία στη Μύκονο και την Ίο, σημειώνοντας ότι στη Μύκονο παρατηρούνται νέες συρροές.

Ο κ. Χαρδαλιάς, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι το 46% των κρουσμάτων στο νησί προέρχεται από τους εργαζόμενους στα εστιατόρια, τα κλαμπ και τα ξενοδοχεία και πρόσθεσε ότι «δεν δαιμονοποιούμε κανένα νησί ούτε στοχοποιούμε κανέναν, αλλά δεν είναι δυνατόν να μην κρατάνε τις αποστάσεις και να μην φοράνε μάσκες. Το πρόβλημα μας είναι η ασυδοσία».

Επίσης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι η κυβέρνηση ελπίζει να έχει επιτευχθεί τέλη Σεπτέμβριου η πολυπόθητη ανοσία.

Χαρδαλιάς – Καύσωνας: Μέτρα για τους εργαζόμενους

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στον καύσωνα διαρκείας, τονίζοντας ότι λαμβάνονται μέτρα και για τους εργαζόμενους. «Είναι αυτά που προβλέπονται από τις εγκυκλίους του Υπουργείου Εργασίας και της εργατικής νομοθεσίας», δήλωσε και κάλεσε τις επιχειρήσεις που έχουν εργαζόμενους εκτός γραφείων να είναι πιο χαλαρές στα ωράρια και τις συνθήκες εργασίες.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε σε σύσκεψη όλων των φορέων στις 11:30 υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, θα ληφθούν αποφάσεις για τον συντονισμό των αρμοδίων υπηρεσιών και φορέων ενόψει του καύσωνα.

«Υπάρχουν τα σχεδία των Δήμων και των Περιφερειών, αλλά θα συζητήσουμε και κάποια αλλά ζητήματα», τόνισε και κατέληξε λέγοντας ότι οι πυρκαγιές φέτος είναι αυξημένες και κατά μέσο όρο έχουμε 50 πυρκαγιές την ήμερα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χαμός σε λιμάνια, ΚΤΕΛ, αεροδρόμια: Εγκαταλείπουν την Αθήνα οι αδειούχοι του Αυγούστου