ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb για φωτιά στην Αχαΐα: «Επικίνδυνη η κατάσταση», εκκενώνονται οικισμοί

Φωτιά ΤΩΡΑ στη Ζήρια Αχαΐας – Εκκενώνεται οικισμός
Σε συναγερμό η Πυροσβεστική για τη νέα φωτιά στην Αχαΐα - Εκκενώνεται προληπτικά οικισμός
thebest.gr

Σε συναγερμό η Πυροσβεστική - Πυρκαγιές εκδηλώνονται σε όλη τη χώρα - Επικίνδυνη η κατάσταση με την φωτιά στην Αχαΐα, κινδυνεύουν σπίτια - Τι δήλωσε στο Newsbomb.gr, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας - Εκκενώθηκαν Ζήρια, Καμάρες, Λαμπίρι και η κατασκήνωση

Νέα μεγάλη φωτιά ξέσπασε στη Ζήρια Αχαΐας σε δασική έκταση κοντά σε οικισμό. Σύμφωνα με την πυροσβεστική έχουν κινητοποιηθεί 41 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Στις δυνάμεις πυρόσβεσης συμμετέχει και το ρωσικό αεροπλάνο Beriev.

Εκκενώθηκαν Ζήρια, Καμάρες, Λαμπίρι και η κατασκήνωση. Επίσης έκλεισαν για λόγους ασφαλείας η νέα και η παλαιά εθνική οδός, Πατρών - Κορίνθου.

Έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών- Πατρών από το Δρέπανο έως το Λόγγο Αχαίας και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας και στην Παλαιά Εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου από το Δρέπανο ως τα Σελιανίτικα Αχαϊας και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας. Υπάρχουν εγκλωβισμένα οχήματα στη θεση Πεύκα - Μπούκα στις Καμάρες από οδηγούς που ψάχνουν τρόπο διαφυγής. Τρία λεωφορεία διατέθηκαν για να απομακρύνουν όσους δεν έχουν δικό τους μέσο από την περιοχή.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Newsbomb.gr, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης: «η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη και οι φλόγες είναι κοντά στον οικισμό... όλα είναι σε εξέλιξη».

Επείγον μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας για την εκκένωση σε Ζήρια, Καμάρες, Λαμπίρι

Με επείγον μήνυμα που έφθασε από το 112 στα κινητά των Αχαιών η Γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας επισημαίνει την ανάγκη εκκένωσης της Ζήριας, του Λαμπιρίου και των Καμαρών.


Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το The Best, η φωτιά πλησιάζει τα πρώτα σπίτια στις Καμάρες. Σύμφωνα με πληροφορίες κάτοικοι στο χωριό κάτω Ζήρια έχουν παρουσιάσει αναπνευστικά προβλήματα στο σημείο σπεύδουν σταθμοί του ΕΚΑΒ. Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι υπήρχε εγκλωβισμένη ηλικιωμένη,

Η αστυνομία έχει απαγορεύσει τη διέλευση προς το Αίγιο επίσης έγινε επιχείρηση απομάκρυνσης και λουομένων από παραθαλάσσιο κατάστημα στο Λαμπίρι. Την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκε εκτροπή κυκλοφορίας σε Δρέπανο και Σελιανίτικα. Πανικόβλητοι απομακρύνονται οι κάτοικοι και από τα κοντινά θέρετρα.

fotia-ziria1.jpg
Ζήρια Αχαϊας ΤΩΡΑ - Η φωτιά πλησιάζει στα σπίτια στις Καμάρες- Εγκλωβισμένη ηλικιωμένηthebest.gr

Στην περιοχή αντιμετωπίστηκε πυρκαγιά την περασμένη Δευτέρα και ουσιαστικά φαίνεται πως πρόκειται για αναζωπύρωση.

Την ίδια ώρα σε ετοιμότητα βρίσκονται τα νοσοκομεία σε Ρίο και Αίγιο, εφόσον προκύψει η οποιαδήποτε ανάγκη, μετά από συντονισμό του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, των διοικήσεων των δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων και του ΕΚΑΒ.

ziria-fotia.jpg
Εικόνες από την περιοχή - Οι φλόγες απειλούν σπίτιαtempo24.news

Προς τα Άνω Ζήρια έφτασαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και εναέρια μέσα και από την Ανδραβίδα.

fotia-ziria2.jpg
Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.thebest.gr

Η αστυνομία έκλεισε την παλαιά εθνική οδό και την Ολυμπία οδό στο ύψος της Ζήριας.

fotia_ziria_0.jpg
Νέα μεγάλη φωτιά στη Ζήρια - Εκκένωση περιοχής - Απειλούνται σπίτιαtempo24.news

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.