ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννινα: Εδώ έκρυβε ο 55χρονος το μπαούλο με τη νεκρή θεία του για να παίρνει τη σύνταξή της

Ιωάννινα: Εδώ έκρυβε ο 55χρονος το μπαούλο με τη νεκρή θεία του για να παίρνει τη σύνταξή της
Το σπίτι της 69χρονης
EpirusTV

Σοκαριστική υπόθεση στα Ιωάννινα - Συνελήφθη ο 55χρονος, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία με πρόθεση

Αντιμέτωποι με ένα μακάβριο θέαμα βρέθηκαν οι αστυνομικοί σε χωριό του δήμου Πωγωνίου στα Ιωάννινα, όταν βρήκαν το πτώμα μίας 69χρονης γυναίκας που αγνοούταν.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου, είχαν πληροφορίες πως η γυναίκα είχε καιρό να εμφανιστεί στο χωριό και την Παρασκευή (30/7) έκαναν έρευνα στο σπίτι της, με τη συνδρομή του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.

Το σπίτι της 69χρονηςEpirusTV

Εκεί οι αστυνομικοί βρήκαν το πτώμα της γυναίκας σε στεγανοποιημένο μπαούλο στο χώρο του υπογείου και στη συνέχεια συνέλαβαν στον 55χρονο ανιψιό της που κατηγορείται για ανθρωποκτονία με πρόθεση.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε βάρος του ανιψιού της με τον οποίον συγκατοικούσαν, ενώ μετά την υποβολή της στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον Ανακριτή Πρωτοδικείου Ιωαννίνων, δυνάμει του οποίου συνελήφθη.

Το σπίτι της 69χρονηςEpirusTV

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, που διεξήγαγε την προανάκριση, έχει παραγγελθεί διενέργεια ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Τι λένε οι κάτοικοι της περιοχής

Όπως είπαν στο epirus-tv-news.gr κάτοικοι του χωριού ο 55χρονος συλληφθείς είχε έρθει στο χωριό τα τελευταία 4,5- 5 χρόνια και διέμενε σε αυτό το μικρό σπίτι μαζί με τη μητέρα του και την 69χρονη θεία του.

Η μητέρα του απεβίωσε πριν από 1,5 χρόνο και έτσι στο σπίτι συγκατοικούσαν η θεία με τον 56χρονο ανιψιό της.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, οι δύο γυναίκες δεν έβγαιναν από τι σπίτι τους με τους υπόλοιπους κατοίκους να κάνουν, όπως είπαν, στο epirus-tv-news πολλούς μήνες να της δουν να κυκλοφορούν. Η συμπεριφορά του 55χρονου προς αυτές φέρεται να ήταν προβληματική.

Πάντα κατά το epirus-tv-news, ο πρόεδρος του χωριού είχε προσφερθεί να βοηθήσει τον 56χρονο με διαδικαστικές ενέργειες προκειμένου να βοηθηθεί οικονομικά διεκδικώντας πιθανά επιδόματα αφού δεν εργαζόταν, ο 56χρονος όμως δεν είχε αποδεχθεί τη βοήθει .

Ο συλληφθείς, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με πρόθεση, αρνείται την κατηγορία και είπε στους αστυνομικούς πως η θεία του είχε πεθάνει το δεύτερο δεκαήμερο του Μαΐου από παθολογικά αίτια και θέλοντας εκείνος να συνεχίσει να εισπράττει τη σύνταξή της έκρυψε τη σορό της στο υπόγειο.

Ο 56χρονος είχε απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές αφού ήταν σεσημασμένος για ληστεία και απόπειρα ανθρωποκτονίας στα μέσα της δεκαετίας του 80. Είχε μείνει στη φυλακή για 3 χρόνια και το 1992 είχε αποδράσει, ενώ επί 14 χρόνια είχε καταφέρει να διαφεύγει της σύλληψης. Το 2006 συνελήφθη και οδηγήθηκε στις φυλακές για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του ενώ όταν αποφυλακίστηκε κατηγορήθηκε για 2 βιασμούς, με την μία καταγγελία να έχει γίνει από συγγενικό του πρόσωπο Α’ βαθμού συγγένειας η οποία πάντως ανακλήθηκε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία στη Δάφνη: Ο θάνατος της 31χρονης ήταν μαρτυρικός - Τραύματα από μαχαίρι 28 εκατοστών