ΕΛΛΑΔΑ

Ανεμβολίαστοι: Σενάρια για αυστηρότερα μέτρα – Σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα μόνο με rapid ή μοριακό

Ανεμβολίαστοι: Σενάρια για αυστηρότερα μέτρα – Σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα μόνο με rapid ή μοριακό
Σενάρια για αυστηρότερα μέτρα
AP

Σφίγγει ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους από το χειμώνα, με υποχρεωτικά εργαστηριακά τεστ, ένα ή δύο, για την προσέλευση στην εργασία τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ η κυβέρνηση σχεδιάζει όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα να επιδεικνύουν μοριακό ή ράπιντ τεστ.

Ο ΣΚΑΪ απευθύνθηκε σε κορυφαία κυβερνητική πηγή σχετικά με το κόστος των ελέγχων. «Δεν θα πριμοδοτήσουμε τους ανεμβολίαστους. Αν δε θέλουν να πληρώνουν, ας κάνουν το εμβόλιο» υπογραμμίστηκε.

Στο τραπέζι των συζητήσεων είναι οι ανεμβολίαστοι να επιδεικνύουν αρνητικά εργαστηριακά τεστ και στους κλειστούς χώρους, κάτι πάντως που είναι δύσκολο να εφαρμοστεί στο λιανεμπόριο.

Ειδικότερα, όλοι όσοι είναι ανεμβολίαστοι, όπου κι αν δουλεύουν, πρέπει να κάνουν ράπιντ τεστ ή μοριακά μία ή δύο φορές την εβδομάδα σε δημόσια ή ιδιωτική δομή.

«Πόρτα» στους ανεμβολίαστους

Σε ό,τι αφορά τα καταστήματα λιανικής και τα σούπερ μάρκετ κρίνεται ανέφικτο να επιβληθούν ράπιντ τεστ ή μοριακό στον κόσμο για να εισέλθουν. Απομένει να δούμε τι θα ισχύει για τα κέντρα διασκέδασης και τα εστιατόρια όπου αυτή τη στιγμή στους εσωτερικούς χώρους μπαίνουν αποκλειστικά οι εμβολιασμένοι. Οι συσκέψεις της επιτροπής για το ζήτημα είναι συνεχείς, και θα ενταθούν μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Όμως όπως δείχνουν τα πράγματα, με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες να επικρατούν το χειμώνα, από τον Οκτώβριο όσοι θέλουν να μπουν θα μπαίνουν σε κλειστούς χώρους θα εισέρχονται μόνο με ράπιντ ή μοριακό τεστ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Ξύπνησε 37 ετών και νόμιζε πως είναι 16 – Πώς «σβήστηκαν» 20 χρόνια αναμνήσεων