ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Ρόδο - ΔΕΔΔΗΕ: Γίνονται προσπάθειες για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση

ΔΕΔΔΗΕ
In Τime (αρχείου)

Φωτιές στην Ελλάδα - Όλες οι ειδήσεις: Προσπάθειες αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης στο νησί πραγματοποιούν συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ ύστερα από τη διακοπή ρεύματος που σημειώθηκε εξαιτίας της φωτιάς.

Το πρόβλημα σύμφωνα με τον Διαχειριστή προκλήθηκε από τις ρίψεις νερού στο Δίκτυο Υψηλής Τάσης και στη συνέχεια στις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής του νησιού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Ατμοηλεκτρικός σταθμός Σορωνής έχει ξεκινήσει να δίνει σταδιακά ρεύμα και σε συνεργασία με το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ γίνονται προσπάθειες για αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ αναφέρει:

«O ΔΕΔΔΗΕ, στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης και συνεχούς ενημέρωσης του κοινού, γνωστοποιεί ότι συνεχίζονται πυρετωδώς οι προσπάθειες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στα νησιά της Ρόδου και της Χάλκης.

Εξαιτίας της πυρκαγιάς που σημειώθηκε νωρίτερα στο νησί, οι ρίψεις από αέρος για την κατάσβεση της, είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στο Δίκτυο Υψηλής Τάσης και να τεθούν εκτός αρχικά ο ΘΗΣ Ν. Ρόδου και στη συνέχεια και ο ΑΗΣ Σορωνής, με συνέπεια τη γενική διακοπή ηλεκτροδότησης του συμπλέγματος Ρόδου-Χάλκης.

Πριν από περίπου μια ώρα ξεκίνησε η σταδιακή επανηλεκτροδότηση των καταναλωτών στην πόλη της Ρόδου και όλο το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ σε στενή συνεργασία με τη ΔΕΗ και σε συντονισμό με την Πολιτική Προστασία, καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για την όσο το δυνατόν συντομότερη επανένταξη όλων των μονάδων».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Ξύπνησε 37 ετών και νόμιζε πως είναι 16 – Πώς «σβήστηκαν» 20 χρόνια αναμνήσεων