ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Θεμιστοκλέους: Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε τρίτη δόση, αν χρειαστεί

Κορονοϊός - Θεμιστοκλέους: Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε τρίτη δόση, αν χρειαστεί

Για την πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα ενημέρωσε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. 

Ο κ. Μάριος Θεμιστοκλέους γνωστοποίησε πως σήμερα έγιναν ως τώρα 37.000 εμβολιασμοί, επισημαίνοντας πως η μέρα θα κλείσει με περίπου 45.000 εμβολιασμούς. Παράλληλα, αναφέρθηκε στον αριθμό των εμβολιασμένων, λέγοντας πως έχει εμβολιαστεί πλήρως (με μονοδοσικό ή με δύο δόσεις) το 49% του πληθυσμού, ή αλλιώς πάνω από 5.170.000 πολίτες.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα εμβολιασμός κατ’ οίκον, επισημαίνοντας πως «μέχρι στιγμής έχουν κάνει αίτηση 3.200 πολίτες κι έγινε ήδη εμβολιασμός σε 725 πολίτες».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να χορηγηθεί και τρίτη δόση εμβολίου, ο κ. Θεμιστοκλέους ξεκαθάρισε πως αυτό θα αποφασιστεί στο μέλλον, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα είναι πανέτοιμη να προχωρήσει και σε αυτό το πρόγραμμα, αν χρειαστεί. Τόνισε δε, πως πιθανότατα δεν θα χρειαστεί τεστ αντισωμάτων ως κριτήριο για χορήγηση τρίτης δόσης.

Τέλος, ο κ. Θεμιστοκλέους ξεκαθάρισε πως η Εθνική Επιτροπή θα συνυπολογίσει ηλικία, ανασοκαταστολή και το πότε εμβολιάστηκε κάποιος, ώστε να αποφασιστεί η χορήγηση τρίτης δόσης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο «χρυσός» Τεντόγλου χόρεψε συρτάκι το Τόκιο! Η απονομή με τον εθνικό ύμνο (vids)