ΕΛΛΑΔΑ

Καπραβέλος στο Newsbomb.gr: Με τα σημερινά δεδομένα πάμε σε ένα 4ο κύμα πολύ χειρότερο από το 3ο

Καπραβέλος στο Newsbomb.gr: Με τα σημερινά δεδομένα πάμε σε ένα 4ο κύμα πολύ χειρότερο από το 3ο
«Καμπανάκι», για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας έκρουσε μιλώντας στο Newsbomb.gr o διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.
INTIME

Μπορεί η πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, όσον αφορά στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, να δείχνει σημάδια σταθεροποίησης ωστόσο ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος έχει διαφορετική άποψη - Τι λέει στο Newsbomb.gr για το ενδεχόμενο να έρθουμε αντιμέτωποι με ένα 4ο κύμα του κορονοϊού χειρότερο από όλα τα προηγούμενα

«Καμπανάκι», για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας έκρουσε μιλώντας στο Newsbomb.gr o διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

Όπως τονίζει το εκρηκτικό μείγμα που δημιουργούν η μετάλλαξη Δέλτα και το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμένων οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην εκτίναξη της μετάδοσης του ιού η οποία από το φθινόπωρο και μετά θα μεταφραστεί και σε εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Όσον αφορά την σημερινή κατάσταση στο νοσοκομείο Παπανικολάου μας έκανε γνωστό ότι άνοιξε ξανά και δεύτερη κλινική covid, ενώ από τους 6 ασθενείς στις ΜΕΘ, οι 5 δεν έχουν αμβολιαστεί.

Επίσης πρόσθεσε ότι μπορεί αυτή την στιγμή η αύξηση των διασωληνωμένων να είναι αργή, όμως τα δεδομένα θα αλλάξουν από το φθινόπωρο που μετά τη μετακίνηση του πληθυσμού τον Αύγουστο (λόγω των καλοκαιρινών διακοπών) θα γίνει «η ανάμιξη και θα έρθουν σε επαφή με τους ανεμβολίαστους συγγενείς τους».

Παράλληλα ανέφερε ότι «ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι έχουν μειωθεί πολύ οι εμβολιασμοί και ότι οι έφηβοι δεν προσέρχονται να εμβολιαστούν. Αν όλοι αυτοί οι νέοι που δεν εμβολιάζονται επιστρέψουν από τις διακοπές τους και κολλήσουν τον ιό στο 30% των μεγάλων σε ηλικία που επίσης δεν έχουν εμβολιαστεί τότε ίσως δούμε ένα 4ο κύμα χειρότερο και από το 3ο».

Τι θα γίνει με την τρίτη δόση

Για την πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα ενημέρωσε χθες (2/8) κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να χορηγηθεί και τρίτη δόση εμβολίου, ο κ. Θεμιστοκλέους ξεκαθάρισε πως αυτό θα αποφασιστεί στο μέλλον, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα είναι πανέτοιμη να προχωρήσει και σε αυτό το πρόγραμμα, αν χρειαστεί. Τόνισε δε, πως πιθανότατα δεν θα χρειαστεί τεστ αντισωμάτων ως κριτήριο για χορήγηση τρίτης δόσης.

Τέλος, ο κ. Θεμιστοκλέους ξεκαθάρισε πως η Εθνική Επιτροπή θα συνυπολογίσει ηλικία, ανασοκαταστολή και το πότε εμβολιάστηκε κάποιος, ώστε να αποφασιστεί η χορήγηση τρίτης δόσης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Ιστορικός καύσωνας σαρώνει τη χώρα - Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 45 βαθμούς