ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Βαρυμπόμη: Νέο μήνυμα έκτακτης ανάγκης από το 112 - Παραμείνετε σε ετοιμότητα

Φωτιά Βαρυμπόμη: Νέο μήνυμα έκτακτης ανάγκης από το 112 - Παραμείνετε σε ετοιμότητα

Φωτιά Βαρυμπόμη: Δραματικές στιγμές για κατοίκους και πυροσβέστες - Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Νέο μήνυμα απέστειλε στις 16:21 η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέσω τους αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, στους κατοίκους και όσους κινούνται στην περιοχή της Βρυμπόμπης.

Το μήνυμα καλεί τους κατοίκους να κλείσουν πόρτες, παράθυρα και καμινάδες και να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ:

Οι στιγμές για τους κατοίκους είναι εφιαλτικές, με τις πύρινες γλώσσες να απέχουν μόλις μερικές εκτοντάδες μέτρα από τα σπίτια τους. Την ίδια ώρα, βιομηχανικές μονάδες που βρίσκονται στην περιοχή διώχνουν μαζικά τους εργαζόμενους καλώντας τους να κατευθυνθούν προς την Αθήνα.

Στις 15:15 το μεσημέρι της έκλεισε η Εθνική Οδός Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της Λυκόβρυσης, στο ρεύμα ανόδου, με τις αστυνομικές δυνάμεις να ενημερώνουν τους οδηγούς πως πρέπει να γυρίσουν πίσω.

Ωστόσο, με το μποτιλιάρισμα να δημιουργεί χαοτικές καταστάσεις και τη ζέστη να κάνει ανυπόφορη την κατάσταση, η Τροχαία έδωσε στην κυκλοφορία και τα δύο ρεύματα, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η Εθνική Οδός. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αν χρειαστεί οι άνδρες της Τροχαίας δεν θα ξανακλείσουν την Εθνική Οδό. Τα οχήματα παραμένουν εγκλωβισμένα τόσο στην Εθνική Οδό όσο και στους παράπλευρους.

Η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη, με 104 πυροσβέστες και 30 οχήματα, υδροφόρες των δήμων, 5 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα να προσπαθούν να περιορίσουν το μέτωπο πριν φτάσει σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις αλλά και κατοικίες. Μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι φλόγες απέχουν περίπου 300 μέτρα από ορισμένα εργοστάσια της περιοχής, με πυροσβεστικές δυνάμεις να κινούνται προς το σημείο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Αποκλεισμένοι οδηγοί στην Αθηνών - Λαμίας - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί