ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ στη Βαρυμπόμπη: Μάχη σε τρία μέτωπα, εκκενώνονται σπίτια – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη
Λευτέρης Παρτσάλης

Φωτιά ΤΩΡΑ: Δόθηκε εντολή εκκένωσης της Βαρυμπόμπης από το 112 - Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά - Μάχη σε τρία μέτωπα

Εκκενώνονται σπίτια στην περιοχή της Βαρυμπόμπης λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ ενισχύονται και πάλι οι δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, κοντά στα βασιλικά κτήματα Τατοΐου και απλώνεται σε τρεις μεγάλες εστίες. Η μία είναι στην Άνω Βαρυμπόμπη, η άλλη κοντά σε ιππικούς ομίλους της περιοχής και η τρίτη πολύ κοντά στον οικισμό Αδάμες, κοντά στην Εθνική Οδό, όπου υπήρχε προληπτική εκκένωση.

Μάλιστα, εκκενώθηκε προληπτικά κατασκήνωση, που βρίσκεται κάτω από την πλατεία της Βαρυμπόμπης.

Παράλληλα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου πετούν με ελικόπτερο της Πυροσβεστικής πάνω από τη φωτιά συντονίζοντας από αέρος τις δυνάμεις πυρόσβεσης, ενώ το γενικό συντονισμό έχει ο αρχηγός του ΠΣ Στέφανος Κολοκούρης. Την ίδια ώρα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς παρακολουθεί τις εξελίξεις από το Κέντρο Επιχειρήσεων.

Δείτε φωτογραφίες στη Gallery:

Μετά τη νέα ενίσχυση των δυνάμεων πυρόσβεσης στην περιοχή της Άνω Βαρυμπόμπης επιχειρούν συνολικά 350 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 70 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 5 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν πολλές εθελοντικές ομάδες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Παράλληλα, νέο μήνυμα απέστειλε στις 17:06 η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέσω τους αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, στους κατοίκους και όσους κινούνται στην περιοχή της Βαρυμπόμπης. Το μήνυμα καλεί τους κατοίκους να απομακρυμθούν άμεσα από την περιοχή της Βαρυμπόμπης και να κατευθυνθούν προς τους Θρακομακεδόνες.

Ταυτόχρονα κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών έχει ήδη αρχίσει τη διερεύνηση των αιτίων της πυρκαγιάς.

Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας - «Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη»

«Η φωτιά στη Βαρυμπόμπη είναι ανεξέλεγκτη και έχουν κινητοποιηθεί πολλές δυνάμεις», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Βασίλης Κόκκαλης.

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Αναστέλλονται δρομολόγια λόγω της πυρκαγιάς

Αναστέλλονται τα σιδηροδρομικά δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 56, 58 και 59 στον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα και ομοίως τα δρομολόγια Αθήνα - Χαλκίδα - Αθήνα, λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Δραματικές στιγμές - Προβλήματα στην Εθνική Οδό - Ακούγονται εκρήξεις