ΕΛΛΑΔΑ

Χαρδαλιάς - Φωτιά Βαρυμπόμπη: Με έξοδα του κράτους οι πυρόπληκτοι σε ξενοδοχεία

Χαρδαλιάς - Φωτιά Βαρυμπόμπη: Με έξοδα του κράτους οι πυρόπληκτοι σε ξενοδοχεία
Φιλοξενία σε όσους έχουν πληγεί από τη μεγάλη πυρκαγιά στην Βαρυμπόμπη ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς
INTIME

Φωτιά ΤΩΡΑΈκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη των πυρκαγιών έκανε την Τρίτη (3/8) το βράδυ ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιά - Όπως ανέφερε οι πυρόπληκτοι πολίτες μπορούν να τηλεφωνούν στο 1135 και με έξοδα του κράτους να διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχεία

Στην έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη των πυρκαγιών τον λόγο πήρε πρώτος ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ο οποίος αναφέρθηκε στο επιχειρησιακό σχέδιο, ευχαριστώντας τους άνδρες της Πυροσβεστικής για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν.

«Θέλω να τονίσω ότι αυτές οι πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες δεν μας βρίσκουν απροετοίμαστους», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά την ενημέρωση για την πυρκαγιά που ξεκίνησε στην περιοχή της Βαρυμπόμπης.

«Θα αναφερθώ στις εκκενώσεις των οικισμών, πρωταρχικός μας στόχος είναι η προστασία της ζωής», τόνισε ο υπουργούς και πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες του κράτους ήταν παρούσες για την προστασία των πολιτών με αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνησης, επισημαίνοντας ότι η εκκένωση των περιοχών έγινε με υποδειγματικό τρόπο.

Από την πλευρά του ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι στην περιοχή της πυρκαγιάς επικράτησαν θερμοκρασίες άνω των 45 βαθμών Κελσίου, ως αποτέλεσμα του κύματος καύσωνα, κάνοντας λόγο για ριπές ανέμων έως και 6 μποφόρ, με αποτέλεσμα να επικρατήσουν δύσκολες συνθήκες.


Συνολικά, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, επιχειρούσαν 512 πυροσβέστες, 150 οχήματα, 9 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα τρία διέθεσε ο στρατός και επτά αεροσκάφη. Συνολικά έγιναν 315 απεγκλωβισμοί.

Επιπλέον ανέφερε ότι, όσοι κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους μπορούν να καλούν στον ΕΟΔΥ στον τετραψήφιο αριθμό 1135 όπου θα τους καθοδηγήσουν για τα ξενοδοχεία που μπορούν να τους φιλοξενήσουν (με έξοδα του κράτους για απόψε) όσο χρειαστεί μέχρι να αποκατασταθεί η πρόσβαση στις οικείες τους.

«Απευθύνουμε έκκληση, παράκληση σε όλους, ιδίως κατά τις υπόλοιπες μέρες, καλούμε τους πολίτες σε συναγερμό, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πόλη, σε κάθε νομό», κατέληξε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG - Φωτιά Βαρυμπόμπη: Εκκενώνονται οι Θρακομακεδόνες - Πύρινος εφιάλτης