ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές: Οι καπνοί από Βαρυμπόμπη και Εύβοια έφτασαν στις Κυκλάδες (pics)

Καπνοί από Βαρυμπόμπη και Εύβοια στις Κυκλάδες
Η ατμόσφαιρα έχει επηρεαστεί κυρίως στα βόρεια των Κυκλάδων
cyclades24

Σαφώς επηρεασμένη από τις καταστροφικές πυρκαγιές της Βαρυμπόμπης και της Εύβοιας είναι η ατμόσφαιρα σε αρκετά νησιά των Κυκλάδων, ειδικά στο Βόρειο τμήμα του νομού.

Σύννεφα τα οποία δημιουργήθηκαν από τις περιοχές των πυρκαγιών, πύκνωσαν και μεταφέρθηκαν σταδιακά προς τα Νότια φτάνοντας και στις Κυκλάδες, επηρεάζοντας την ατμόσφαιρα και σε κάποιες περιπτώσεις κρύβοντας μέχρι και τον πανίσχυρο ήλιο του καύσωνα.

Η ατμόσφαιρα θυμίζει σε μεγάλο βαθμό το καλοκαίρι του 2018 και τις ημέρες των φονικών πυρκαγιών στο Μάτι. Και πάλι, τότε, το ίδιο φαινόμενο είχε κάνει την εμφάνιση του στις Κυκλάδες, όπως μεταδίδει το cyclades24.

Δείτε φωτογραφίες στη Gallery:

Για μια τιτάνια μάχη σε πολλαπλά μέτωπα έκανε λόγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης για την εξέλιξη των πυρκαγιών. Όπως είπε, το τελευταίο 24ωρο οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος επιχειρήσαν σε 118 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια.

Σχετικά με τη μεγάλη δασική πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στην περιοχή Μυρτιά στη βόρεια Εύβοια, ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη, ενώ τόνισε ότι μέσω του 112 εστάλησαν συνολικά 5 sms, εκ των οποίων τα 3 σήμερα προκειμένου οι κάτοικοι των οικισμών που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή να εκκενώσουν προς ασφαλή κατεύθυνση. Τα τελευταία μηνύματα που εστάλησαν για εκκένωση ήταν στις 12:20 προς τους κατοίκους των οικισμών Κούλουρος και Μαρούλι και στις 14:20 για εκκένωση από τον παραλιακό οικισμό Ροβιές και Παλαιοχώρι προς ασφαλή κατεύθυνση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG: Πύρινη κόλαση σε Ηλεία, Μεσσηνία και Εύβοια - Καίγονται σπίτια, εκκενώνονται χωριά