ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Ελεύθεροι με όρους οι νεαροί που κατηγορούνται ότι βίασαν 21χρονη τουρίστρια στη Σκιάθο

Βόλος: Ελεύθεροι με όρους οι νεαροί που κατηγορούνται ότι βίασαν 21χρονη τουρίστρια στη Σκιάθο
taxydromos.gr

Πολύωρες απολογίες χθες στον Ανακριτή Βόλου - Οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν μέχρι τη δίκη

Ελεύθεροι με όρους αφέθηκαν χθες (4/8) μετά την απολογία τους ενώπιον του ανακριτή Βόλου, οι τέσσερις Αθηναίοι ηλικίας από 26 έως 30 ετών, που κατηγορούνται ότι βίασαν ομαδικά μία 21χρονη τουρίστρια από την Αυστρία στο νησί του Παπαδιαμάντη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του taxydromos.gr, οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν χθες συνοδεία αστυνομικών στα δικαστήρια Βόλου στις 11:40 και απολογούνταν μέχρι τις 16:30.

Απολογούμενοι, υποστήριξαν όσα κατέθεταν από την πρώτη στιγμή, ότι δηλαδή ήρθαν σε συνουσία με την τουρίστρια με τη συναίνεσή της και όχι εξαναγκάζοντάς την.

Δίπλα τους, στα δικαστήρια Βόλου, είχαν τους γονείς τους, που ανέμεναν σιωπηλοί με μεγάλη ανυπομονησία την απόφαση του ανακριτή και της εισαγγελέα.

Οταν αφέθηκαν ελεύθεροι, οι νεαροί άρχισαν να αγκαλιάζονται ο ένας με τον άλλο έξω από το γραφείο του ανακριτή Βόλου. Οι οικογένειές τους ενημερώθηκαν για την απόφαση με δάκρυα χαράς.

Ο δικηγόρος τους, Χρήστος Χειμωνίδης, σε δηλώσεις τους ανέφερε: « Η ανάκριση συνεχίζεται. Ελπίζω τα παιδιά να πάνε στα σπίτια τους, να ξεκουραστούν μετά από την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί και τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην πορεία».

Ο δικηγόρος τους δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση περαιτέρω για την υπεράσπιση των νέων. Καμία δήλωση δεν έκαναν και οι οικογένειες των παιδιών, οι οποίοι πάντως, πιστεύουν ότι αδίκως κατηγορήθηκαν τα παιδιά τους και ότι κάτι άλλο συνέβη το βράδυ του καταγγελλόμενου βιασμού και συγκεντρώνουν στοιχεία.

Οι τέσσερις νέοι αφέθηκαν ελεύθεροι με τους όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους μία φορά τον μήνα και εγγυοδοσίας ύψους 2.000 ευρώ έως 3.000 ευρώ κατά περίπτωση.

Υπενθυμίζεται ότι κρατούνταν από την Κυριακή μετά τη σύλληψή τους από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου και του Τμήματος Σκιάθου στο νησί του Παπαδιαμάντη.

Το πρωί της περασμένης Κυριακής, η 21χρονη κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι μετά από νυχτερινή διασκέδαση με 27χρονο το προηγούμενο βράδυ τον ακολούθησε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του και συνευρέθηκε μαζί του ερωτικά με τη θέλησή της.

Ωστόσο, σύμφωνα με την καταγγελία, η όμορφη βραδιά που προς ώρας απολάμβανε ανατράπηκε εντελώς αιφνίδια με εξέλιξη που η ίδια δεν θα περίμενε ποτέ, όταν στο δωμάτιο εμφανίστηκαν τρία άτομα, ηλικίας 26, 28 και 30 ετών αντίστοιχα.

Σύμφωνα πάντοτε με την παθούσα, έβγαλαν τα ρούχα τους και την ανάγκασαν σε σεξουαλικές πράξεις και συνουσία, χωρίς η ίδια να το επιθυμεί, αφού πρώτα την ακινητοποίησαν.

Η τουρίστρια ανέφερε ακόμη ότι ικανοποίησαν τις αρρωστημένες τους προθέσεις και παράλληλα κατέγραφαν σε κινητό τηλέφωνο τον ομαδικό βιασμό που κατήγγειλε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Εύβοια: Η πυρκαγιά καίει ανεξέλεγκτα - Εκκενώθηκαν τρία χωριά