ΕΛΛΑΔΑ

Πληροφορίες Newsbomb.gr: Οι αποζημιώσεις των πληγέντων από τις πυρκαγιές θα εκταμιευτούν άμεσα

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη
Φωτιά στη Βαρυμπόμπη
Intimenews/Γιάννης Δημητρόπουλος

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr oι αποζημιώσεις των πληγέντων από τις πυρκαγιές θα εκταμιευτούν άμεσα με σκοπό να καλυφθούν οι πρώτες έκτακτες ανάγκες

Σε λίγη ώρα, στις 11:30 το πρωί, κυβερνητικό κλιμάκιο θα πραγματοποιήσει σύσκεψη στα γραφεία της περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να δρομολογηθούν τα μέτρα στήριξης και ανακούφισης των πληγέντων από την πυρκαγιά σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr oι αποζημιώσεις των πληγέντων από τις πυρκαγιές θα εκταμιευτούν άμεσα με σκοπό να καλυφθούν οι πρώτες έκτακτες ανάγκες. Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, θα ακολουθήσουν δηλώσεις.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο θα αποτελείται από τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για Θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιο Πέτσα, τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό, Θόδωρο Λιβάνιο, τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά, τον γγ Οικονομικής Πολιτικής, Χρήστο Τριαντόπουλο, τον γγ Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Θα συμμετέχουν, επίσης, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, καθώς και οι δήμαρχοι Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός, Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος και Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης.

Σημειώνεται ότι στην άμεση εκχώρηση του ποσού των 150.000 ευρώ προς τους πληγέντες δήμους από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη Βορειοανατολική Αττική, προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να διατεθούν για την ανακούφιση και την άμεση στήριξη των κατοίκων που υπέστησαν ζημιές, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μάκης Βορίδης σε συνέντευξή του το πρωί στην ΕΡΤ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Εύβοια: Η πυρκαγιά καίει ανεξέλεγκτα - Εκκενώθηκαν τρία χωριά