ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Εύβοια: Μετά τη Στροφυλιά εκκενώθηκε και η Κοκκινομηλιά

Φωτιά
In Τime

Φωτιές στην Ελλάδα - Όλες οι ειδήσεις: Το πλέον εφιαλτικό σενάριο επιβεβαιώνεται στη Βόρειο Εύβοια.

Μέσα στη νύχτα οι πυροσβέστες ψάχνουν να συγκροτήσουν καινούργιες γραμμές άμυνας αφού ουσιαστικά δύο κύρια μέτωπα και δεκάδες άλλα διάσπαρτα από αναζωπυρώσεις δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Μετά τη μάχη που δόθηκε μέχρι τις 02:30 τα ξημερώματα στην Κεραμειά οι αρχές αναγκάστηκαν να εκκενώσουν και το χωριό Στροφυλιά, ενώ όπως είναι γνωστό είχαν προγραμματίσει νωρίτερα την εκκενώσει της Αγίας Άννας.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα είδαν ότι οι άνεμοι εξωθούσαν τις φλόγες ανατολικά, ενώ συγχρόνως έδωσαν μάχη για να μπορέσουν να περάσουν τα πυροσβεστικά οχήματα από τις Κεχριές προς την Αγία Άννα.

Την ίδια ώρα στο δυτικό μέτωπο που είναι εκείνο το οποίο καίει παρθένο δάσος ανεξέλεγκτα οι οποιεσδήποτε ζώνες δεν μπόρεσαν να αντισταθούν και ήδη ο δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού Γιάννης Κοτζιάς πήρε την απόφαση και προχωρά στην εκκένωση της Κοκκινομηλιάς την ώρα που οι φλόγες είχαν μία απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από το χωριό.

Έχουν απεγκλωβιστεί συνολικά 210 άτομα

Μέχρι στιγμής έχουν απεγκλωβιστεί συνολικά 210 άτομα από τις παραλίες στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Άννας και της Κρύας Βρύσης.

Οι πολίτες έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια από πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος και ιδιωτικά σκάφη, νότια, στο Μαντούδι Ευβοίας.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των κατοίκων

«Θα καεί ολόκληρη η Αγία Άννα», φωνάζουν οι κάτοικοι.

Τα σημεία ήταν πολύ δύσβατα και δεν μπορούσαν να πετάξουν την Πέμπτη τα πτητικά μέσα, καθώς υπήρχε πρόβλημα ορατότητας.

fotia-evia-agia.jpg
Το μέτωπο της πυρκαγιάς στην Εύβοιαnewsbomb.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά ΤΩΡΑ: Συγκλονιστικές εικόνες - Δείτε την πυρκαγιά να «καταπίνει» τα πάντα