ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ: Καίγονται σπίτια στον Άγιο Στέφανο – Ολοταχώς για Θρακομακεδόνες το μέτωπο

Φωτιά Θρακομακεδόνες
Πύρινη λαίλαπα σαρώνει την Αττική / Φωτογραφία αρχείου
InTime

Φωτιά - Όλες οι ειδήσεις: «Κόλαση»! Ακόμα και οι λέξεις είναι φτωχές για να περιγράψουν το μέγεθος της καταστροφής στη βόρεια Αττική, η οποία καίγεται για τρίτη μέρα - Στις φλόγες σπίτια στον Άγιο Στέφανο, κινδυνεύουν άμεσα οι Θρακομακεδόνες, απειλείται και η Μαλακάσα. 

Μπροστά σε μια ακόμα εφιαλτική νύχτα βρίσκονται οι κάτοικοι της Αττικής, με την πύρινη λαίλαπα να καίει ό,τι βρίσκει μπροστά της.

Μια νέα αναζωπύρωση στη Βαρυμπόμπη λίγο μετά τις 18:30 το απόγευμα της Παρασκευής, ήταν αρκετή για να «ζωντανέψει» η πύρινη λαίλαπα και με τη βοήθεια των ισχυρών ανέμων να πάρει γρήγορα ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Μέσα σε ελάχιστα λεπτά το μέτωπο πήρε κατεύθυνση προς τους Θρακομακεδόνες, με τις Αρχές να καλούν τους κατοίκους μέσω του 112 να απομακρυνθούν άμεσα από τις εστίες τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Οι κάτοικοι είναι πανικόβλητοι και οργισμένοι, επισημαίνοντας πως η πυροσβεστική βοήθεια άργησε να φτάσει. Επισημαίνουμε ωστόσο, πως η δύναμη της φωτιά και το πλήθος των μετώπων τόσο μεγάλο που είναι αδύνατον να ελεγχθούν πλήρως.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει και ο δήμαρχος Αχαρνών στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, η φωτιά έχει φτάσει 100 μέτρα από τα σπίτια και πρέπει η εκκένωση να γίνει άμεσα.

«Θα καεί όλη η Πάρνηθα, κάνω έκκληση για πυροσβεστικές δυνάμεις. Επιχειρεί ένα ελικόπτερο κι ένα πυροσβεστικό όχημα, αλλά χρειάζονται δυνάμεις. Κάνω έκκληση», ανέφερε ο κ. Βρεττός.

Το μήνυμα του 112 προς τους πολίτες για την εκκένωση των Θρακομακεδόνων.

Το πύρινο μέτωπο συνεχίζει ανεξέλεγκτο να καίει τα πάντα στο πέρασμά του και είναι ενδεικτικό πως μόλις πριν από μισή ώρα είχε σταλεί νέο μήνυμα του 112 στους πολίτες έτσι ώστε να εκκενώσουν τη Βαρυμπόμπη προς τους Θρακομακεδόνες και τις Αχαρνές.

Τώρα το νέο μήνυμα ενημερώνει για εκκένωση προς Αχαρνές και για τους Θρακομακεδόνες, καθώς η κατάσταση χειροτερεύει διαρκώς.

Ο δήμαρχος Αχαρνών ανέφερε μεταξύ άλλων πως «οι πολίτες να προστατέψουν τη ζωή τους, δεν μπορώ να πω τίποτα περισσότερο, είμαι μέσα στη φωτιά αυτή την ώρα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG: Η Ελλάδα στις φλόγες - Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις για τις φωτιές