ΕΛΛΑΔΑ

Δήμαρχος Διονύσου: «Κινδυνεύουν σπίτια στο Κρυονέρι και τον Άγιο Στέφανο»

Φωτιά ΤΩΡΑ στην Αττική

Φωτιά ΤΩΡΑ: Η κατάσταση είναι καλύτερη όσον αφορά τους ανέμους στην Αττική ωστόσο τα μέτωπα μαίνονται ανεξέλεγκτα.

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται για ακόμα μία μέρα η βορειοανατολική Αττική. Το απόγευμα της Παρασκευής (6/8) ξέσπασαν νέα μέτωπα σε Άγιο Στέφανο και Σταμάτα, ενώ την ίδια στιγμή σημειώθηκε αναζωπύρωση και στο Κρυονέρι. Νωρίτερα, οι φλόγες έφτασαν στα πρώτα σπίτια της περιοχής Πευκόφυτο.

Μιλώντας στο MEGA και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ο Δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης, σημείωσε ότι η κατάσταση είναι καλύτερη όσον αφορά τους ανέμους. «Λίγο καλύτερη η κατάσταση, οι άνεμοι έχουν πέσει από το μεσημέρι. Τα μέτωπα και οι εστίες όμως παραμένουν», είπε και τόνισε: «Οι περιοχές που απειλούνται τώρα είναι το Κρυονέρι και ο Άγιος Στέφανος. Αρκετά σπίτια κινδυνεύουν όμως δεν μπορούμε να πούμε ότι απειλούνται άμεσα».

Παράλληλα, υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Σούνιο χάρη στην άμεση κινητοποίηση «ολόκληρου του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και της μεγάλης συνδρομής των εναέριων μέσων», επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε ακριβώς απέναντι από τον Ναό του Ποσειδώνα. «Επιχειρούσαμε με ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια να ανακόψουμε την πυρκαγιά ώστε οι φλόγες να μην περάσουν απέναντι από την ρεματιά, στον οικισμό του Σουνίου. Σε αυτήν την περίπτωση η πυρκαγιά τάχιστα θα επεκτεινόταν και στον Εθνικό Δρυμό, με ανυπολόγιστες ζημιές», αναφέρει ο ίδιος.

Αναφορικά με τα αίτια ο κ. Λουκάς επισημαίνει ότι εκδηλώθηκε σε «άκυρο» σημείο δίπλα στο ξενοδοχείο σε δομικά υλικά που «δεν δικαιολογούσαν ανάφλεξη». Ο ίδιος αποδίδει τα αίτια σε εμπρησμό και εφιστά την «προσοχή και την ετοιμότητα όλων κάτω μάλιστα από αυτές τις ακραίες συνθήκες».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG: Η Ελλάδα στις φλόγες - Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις για τις φωτιές