ΕΛΛΑΔΑ

Χαρδαλιάς για φωτιές: 98 νέα πύρινα μέτωπα σήμερα - Τρεις συλλήψεις για εμπρησμό

Χαρδαλιάς για φωτιές: 98 νέα πύρινα μέτωπα σήμερα - Τρεις συλλήψεις για εμπρησμό
Από το Συντονιστικό Κέντρο Πυροσβεστικής.
INTIME

Φωτιά ΤΩΡΑ: Έκτακτη ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά, στις 21:30, για τις σημερινές πυρκαγιές - 98 νέες πυρκαγιές στην Ελλάδα - 16 νέα μηνύματα εστάλησαν σήμερα από το 112 - Σήμερα επιχειρούν 700 πυροσβέστες, ενώ επιχειρούσαν 10 ελικόπτερα και 10 αεροσκάφη - Εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του εθελοντή πυροσβέστη που έχασε σήμερα τη ζωή του στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Έκτακτη ενημέρωση πραγματοποίησε στις 21:30 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς για την εξέλιξη των σημερινών πυρκαγιών.

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από το Συντονιστικό Κέντρο Πυροσβεστικής.

Σήμερα ήταν ακόμα πιο δύσκολη ημέρα, με τις φωτιές σε Πάρνηθα και Μαραθώνα να είναι σε εξέλιξη, ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης για την εξέλιξη των πυρκαγιών.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε μόνο σήμερα στη χώρα μας εκδηλώθηκαν 98 νέα πύρινα μέτωπα ενώ στο σύνολό τους οι φωτιές φτάνουν τις 154.

Με 64 από αυτές, όπως ενημέρωσε, να βρίσκονται αυτή τη στιγμή ανοικτές, με σημαντικότερες εκείνες που εξελίσσονται σε Αττική, Εύβοια, Ηλεία, «όπου σήμερα αντιμετωπίσαμε νέο μέτωπο στην Αρχαία Ολυμπία, καθώς και σε Μεσσηνία, Μάνη, Τολοφώνα, Φωκίδα, Φθιώτιδα, Κρήτη και Γρεβενά».

Διαβεβαίωσε ότι όλες οι δυνάμεις που μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών βρίσκονται στη μάχη.

Επιπλέον, έκανε γνωστό ότι έγιναν 3 συλλήψεις για εμπρησμούς (στη Φωκίδα, την Αττική και την Καλαμάτα).

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε πως τα κύρια μέτωπα παραμένουν στην Αττική, όπου εκκενώνονται Σταμάτα, Ροδόπολη, Βαρυμπόμπη και Θρακομακεδόνες, καθώς και σε Εύβοια, Μεσσηνία και Ηλεία.

Σύμφωνα με τον ίδιο το έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και δυνάμεις ξένων χωρών. Από τη Γαλλία 82 πυροσβέστες επιχειρούν στις Αφίδνες και δύο αεροσκάφη καναντέρ στην Πάρνηθα. Από την Κροατία 1 καναντέρ. Σήμερα αναμένονται 2 αεροσκάφη από τη Σουηδία, από την Ελβετία 2 ελικόπτερα super puma.

«Έχουμε μπροστά μας μια ακόμη πιο δύσκολη νύχτα. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε όλα τα ενεργά μέτωπα με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας», κατέληξε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG: Η Ελλάδα στις φλόγες - Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις για τις φωτιές