ΕΛΛΑΔΑ

Χαρδαλιάς για φωτιές: «Προτεραιότητα η αποκατάσταση των πληγέντων» - Η κατάσταση στα μέτωπα

Χαρδαλιάς για φωτιές: «Προτεραιότητα η αποκατάσταση των πληγέντων» - Η κατάσταση στα μέτωπα
Από το Συντονιστικό Κέντρο Πυροσβεστικής.
INTIME

Φωτιά ΤΩΡΑ: Έκτακτη ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά, στις 21:30, για τις σημερινές πυρκαγιές - Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ανέφερε ότι έχει περιοριστεί η φωτιά στην Αττική - Προτεραιότητα της κυβέρνησης η αποκατάσταση των πληγέντων - Ολονύχτια η επιτήρηση στα μέτωπα για αναζωπυρώσεις - Θα συνεχίσουν να επιχειρούν 475 πυροσβέστες με 35 ομάδες πεζοπόρου

Έκτακτη ενημέρωση πραγματοποίησε στις 21:30 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς για την εξέλιξη των σημερινών πυρκαγιών.

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από το Συντονιστικό Κέντρο Πυροσβεστικής.

«Με τιτάνια προσπάθεια χθες ολόκληρη τη νύχτα και όλη την ημέρα σήμερα, οι άνθρωποι που μάχονται στα πολλαπλά μέτωπα έχουν καταφέρει μέχρι αυτή τη στιγμή να περιορίσουν την πυρκαγιά στην Αττική», ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη των σημερινών πυρκαγιών.

Τόνισε πως «συνεχίζουμε να δίνουμε τη μεγάλη μάχη στην Εύβοια, στην Ηλεία και σε άλλες περιοχές όπου η φωτιά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο» και σημείωσε πως όλη τη νύχτα οι προσπάθειες θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

Παράλληλα, είπε ότι όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, η αποκατάσταση όλων των πληγέντων θα είναι η πρώτη πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησης και όλες οι καμένες εκτάσεις θα κριθούν αναδασωτέες.

Τόνισε επίσης ότι, σε σύσκεψη υπό τον Γιώργο Γεραπετρίτη αποφασίστηκε να επιτηρούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας περιοχές της Αττικής όπου οι φωτιές είναι σε ύφεση.

Στην Εύβοια, στο νότιο τμήμα η κατάσταση είναι σταθερή ενώ στο Βόρειο πολύ δύσκολη. Εκεί επιχειρούν και δυνάμεις από την Ρουμανία, την Ουκρανία και την Σουηδία.

Στην Ηλεία και στην Φωκίδα υπήρξε μεγάλος αριθμός αναζωπυρώσεων, όπως υπογράμμισε.

Η χώρα μας ήδη έχει δεχθεί βοήθεια από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως, Γαλλία, Κροατία, Σουηδία, Κύπρο, Ελβετία, Πολωνία, Αυστρία. Επιπλέον, θα συμμετάσχουν δυνάμεις από Αίγυπτο, Κουβέιτ και Κατάρ.

Τέλος, ευχαρίστησε τις γυναίκες και τους άντρες της πυροσβεστικής, την αστυνομία, το λιμενικό, τους εθελοντές, και όλους όσους συνδράμους για την κατάσβεση της φωτιάς στα πύρινα μέτωπα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.