ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ: Συγκινεί η εποχική πυροσβέστης Κατερίνα Ιωαννίδου - «Συγγνώμη για τον θάνατο του Βασίλη»

H εποχική πυροσβέστης Κατερίνα Ιωαννίδου
H εποχική πυροσβέστης Κατερίνα Ιωαννίδου για τον θάνατο του εθελοντή πυροσβέστη Βασίλη Φιλώρα

Η Κατερίνα Ιωαννίδου, η εποχική πυροσβέστης που έγινε γνωστή από τις φωτογραφίες της στη μάχη με τις φλόγες, ραγίζει καρδιές με το «αντίο» στον εθελοντή Βασίλη Φιλώρα που έχασε τη ζωή του στην Ιπποκράτειο Πολιτεία

Μεγαλείο ψυχής επέδειξε η Κατερίνα Ιωαννίδου, η εποχική πυροσβέστης που έγινε γνωστή από τις φωτογραφίες της στα μέτωπα της φωτιάς τόσο φέτος όσο και τα προηγούμενα χρόνια στην Αττική, καθώς σε δηλώσεις της σήμερα, Δευτέρα, δεν δίστασε να ζητήσει συγγνώμη για τον θάνατο του Βασίλη Φιλώρα, του εθελοντή πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του στην Ιπποκράτειο Πολιτεία την περασμένη Παρασκευή.

«Θέλω να πω ένα τεράστιο λυπάμαι και ένα τεράστιο συγγνώμη στους γονείς του δικού μας Βασίλη που χάθηκε στη μάχη και σε όλους ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εκείνους που με βοήθησαν κι εμένα να γυρίσω στο σπίτι μου σώα» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Ιωαννίδου στον ΑΝΤ1.

Η ίδια έστειλε, επίσης, το μήνυμα ότι «όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε κάτι» και γι’ αυτό κάλεσε «να αφήσουμε λίγο στην άκρη τα πολιτικά, τα κόμματα, ποιος έκανε, ποιος δεν έκανε τι».

«Σε τέτοιες καταστάσεις που βρίσκεται η χώρα, όλοι μπορούμε να κάνουμε κάτι, έστω να δώσουμε ένα μπουκάλι νερό στους πυροσβέστες, που δουλεύουν 60 και 70 ώρες… βρέχαμε την άσφαλτο με τις μάνικες για να δροσίσει και να μπορούν να κάτσουν για λίγη ώρα για να ξεκουραστούν» συμπλήρωσε η Κατερίνα Ιωαννίδου.

Ποια είναι η Κατερινα Ιωαννίδου

Οι φωτογραφίες της Κατερίνας Ιωαννίδου έγιναν viral καθώς στο πρόσωπό της αποτυπώθηκε η πίεση και η υπεράνθρωπη προσπάθεια που κατέβαλαν οι ήρωες των τελευταίων ημερών.

Το 2020 όταν πυρκαγιά ξέσπασε στην Ανάβυσσο, η φωτογραφία που τράβηξε το Reuters με την ίδια να ρίχνεται στη μάχη κατά της φωτιάς έγινε διεθνώς γνωστή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Εύβοια: Η φωτογραφία του ζεύγους των ηλικιωμένων που αποτυπώνει το δράμα των πυρόπληκτων