ΕΛΛΑΔΑ

Θλιβερές εικόνες στη Χαλκιδική: Παραλία γέμισε με νεκρά ψάρια (pics)

Θλιβερές εικόνες στη Χαλκιδική: Παραλία γέμισε με νεκρά ψάρια (pics)
grtimes

Μπροστά σε ένα θλιβερό θέαμα βρεθηκαν λουόμενοι που είχαν πάει να κάνουν το μπάνιο τους στην περιοχή της Βεργιάς στη Χαλκιδική.

Μετά τα νεκρά μύδια στις παραλίες τόσο του Περιγιαλίου της Καβάλας όσο και του Θερμαϊκού Κόλπου, την εμφάνισή τους έκαναν και νεκρά ψάρια στην περιοχή των Μυκονιάτικων στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής. Το θλιβερό θέαμα αντίκρισαν λουόμενοι που έκαναν το μπάνιο τους στην παραλία της Καλλικράτειας, ενώ αναφορές υπάρχουν σύμφωνα με πληροφορίες και για άλλες παραλίες του δήμου Προποντίδας.

Οι συγκεκριμένες εικόνες σύμφωνα με τους ειδικούς οφείλονται σε δύο φαινόμενα που συνδέονται μεταξύ τους, όπως μεταδίδει το grtimes. Η πρώτη αφορά τις υψηλές θερμοκρασίες που έχουν τα νερά λόγω του καύσωνα και δεύτερον η ύπαρξη τεράστιων ποσοτήτων φυτοπλακγκτόν.

Όπως εξήγησε στο grtimes ο Ωκεανογράφος και καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Γιώργος Συλαίος: «η στήλη νερού, εξαιτίας του ότι υπερθερμαίνεται δημιουργεί επιφανειακά στρώματα, που αργότερα οδηγούνται σε μεγαλύτερο βάθος και αυτό δημιουργεί μια περιοχή με έντονη θερμοκρασιακή μεταβολή. Το ανησυχητικό είναι ότι όταν πεθάνει το πλαγκτόν, όλη αυτή η μάζα θα πάει στο βυθό και θα καταναλώσει το οξυγόνο. Έτσι σε περιοχές όπου το οξυγόνο είναι χαμηλό στον πυθμένα, δεν αποκλείεται να δούμε ακόμη και μαζικούς θανάτους ψαριών».

Δείτε φωτογραφίες στη Gallery:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιές: Συγκινητικό βίντεο - Ηλικιωμένος στην Εύβοια και ρεπόρτερ ξεσπούν σε κλάματα