ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεία: Αυτά τα στοιχεία «πρόδωσαν» τον 47χρονο για τη δολοφονία του 60χρονου οδηγού ταξί

Ηλεία: Αυτά τα στοιχεία «πρόδωσαν» τον 47χρονο για τη δολοφονία του 60χρονου οδηγού ταξί

O 47χρονος φαίνεται πως γνώριζε τα πάντα για τον 60χρονο, την οικογενειακή και την οικονομική του κατάσταση, αφού τα τελευταία τρία χρόνια διέμενε μόνιμα στην κοινότητα του Καπελέτου, από την οποία έφυγε είκοσι μέρες πριν τη δολοφονία.

Ένας 47χρονος άνδρας, εργάτης γης και υπήκοος Αλβανίας, συνελήφθη ως ύποπτος για τη δολοφονία του 60χρονου οδηγού ταξί, τα ξημερώματα της 27ης Ιουλίου, στο Καπελέτου του Νομού Ηλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 47χρονος φαίνεται πως γνώριζε τα πάντα για τον 60χρονο, την οικογενειακή και την οικονομική του κατάσταση, αφού τα τελευταία τρία χρόνια διέμενε μόνιμα στην κοινότητα του Καπελέτου, από την οποία έφυγε είκοσι μέρες πριν τη δολοφονία.

Τα στοιχεία που πρόδωσαν τον 47χρονο

Οι έρευνες που ανέλαβαν από κοινού ο Τμήμα Ασφάλειας Ήλιδας και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, είχαν στραφεί από την αρχή στην ευρύτερη περιοχή και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Μανωλάδας, όπου και διαμένουν πολλοί αλλοδαποί εργάτες γης.

Οι άνδρες της ασφάλειας είχαν στα χέρια τους οπτικοακουστικό υλικό από τριάντα κάμερες ασφαλείας , σπιτιών και επιχειρήσεων, όπου έδειχναν το φερόμενο ως δράστη να κινείται από το σπίτι του, σπίτι του Κώστα Τσάχαλου και αντίστροφα, χρησιμοποιώντας το λευκό μηχανάκι του.

Ακόμα ένα πολύ στοιχείο που είχαν στα χέρια τους οι αρχές ήταν το όπλο του φονικού. Ένα καρεκλοπόδαρο που βρέθηκε παρατημένο και ματωμένο, λίγα μέτρα από τον τόπο του εγκλήματος.

Πιάστηκε με τη βαλίτσα στο χέρι

Ο 47χρονος, είχε καταλάβει ότι η αστυνομία είχε πλησιάσει τα ίχνη του και αποφάσισε να φύγει ξαφνικά από το σπίτι του. Όμως, την περασμένη Τρίτη, οι άνδρες της Ασφάλειας τον εντόπισαν σε καφενείο με τη βαλίτσα στο χέρι.Σε αστυνομικό έλεγχο, που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι διέμενε παράνομα στη χώρα και τον προσήγαγαν.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν έρευνες στο σπίτι του, όπου βρέθηκε μια σπασμένη καρέκλα που της έλλειπε το ένα «πόδι» , τα παπούτσια που φορούσε το βράδυ του εγκλήματος και σε ένα από αυτά βρέθηκε το εντύπωμα που προσομοίαζε σχεδόν απόλυτα με εντύπωμα που ανευρέθηκε σε χωμάτινη οδό, που είχε χρησιμοποιήσει ο 47χρονος για την διαφυγή του, καθώς και μερικά χαρτονομίσματα και κέρματα δραχμής, τα οποία άνηκαν στο θύμα, όπως επιβεβαίωσαν και οι συγγενείς του Κώστα Τσάχαλου.

Επίσης στο σπίτι βρέθηκε κλειδωμένο και το λευκό μηχανάκι που οδηγούσε ο 47χρονος.

Πιο αναλυτικά, στην κατοχή του 47χρονου αλλοδαπού βρέθηκαν 28 συλλεκτικά χαρτονομίσματα που αποτυπώνουν την ελληνική δραχμή, 86 συλλεκτικά κέρματα δραχμών, 21 συλλεκτικά νομίσματα αλλοδαπών αρχών (Γερμανίας, Ολλανδίας, Καναδά ,Γαλλίας, Ιταλίας), 195 ευρώ σε χαρτονομίσματα, μία κάρτα sim, ένα στέλεχος κάρτας sim και μία ζελατίνα αναγράφουσα τον αριθμό κλήσης.

Το κλεμμένο κινητό του θύματος

Επιπλέον, από την προανάκριση του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, προέκυψε ότι την τα ξημερώματα της 22ας Ιουλίου, ο ίδιος δράστης, χωρίς να γίνει αντιληπτός είχε εισέλθει εντός της οικίας του θύματος, αφαιρώντας από το υπνοδωμάτιο του ένα κινητό τηλέφωνο.

Από την έρευνα των αστυνομικών ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία του δράστη, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της ληστείας και της κλοπής, ενώ συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας, έπειτα από έκδοση εντάλματος σύλληψης του Ανακριτή Πρωτοδικείου Αμαλιάδας.

Ο φερόμενος ως δράστης παραδέχθηκε ότι γνώριζε το θύμα αλλά αρνείται την οιαδήποτε ανάμειξή του στην υπόθεση.

Επιπλέον, ο 47χρονος ήταν γνώριμος των αρχών, αφού παλαιότερα είχε απασχολήσει τις αρχές για υπόθεση ναρκωτικών.

Σήμερα το πρωί αναμένεται να μεταφερθεί από τα κρατητήρια του ΑΤ.Πύργου, που κρατείται, στο Δικαστικό Μέγαρο της Αμαλιάδας για να απολογηθεί.

Πηγή: Patrisnews.com

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ευλαμπία Ρέβη: Η δημοσιογράφος που συγκίνησε το πανελλήνιο – «Έσπασα γιατί κι εγώ άνθρωπος είμαι»