ΕΛΛΑΔΑ

Θρακομακεδόνες: Εθελοντές διασώστες βρήκαν εμπρηστικό μηχανισμό

Εμπρηστικός μηχανισμός στους Θρακομακεδόνες
Εμπρηστικός μηχανισμός στους Θρακομακεδόνες
Facebook

Εμπρηστικό μηχανισμό σε δάσος στους Θρακομακεδόνες εντόπισαν μέλη της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων

Άλλο ένα περιστατικό με εντοπισμό εμπρηστικού μηχανισμού καταγράφηκε στους Θρακομακεδόνες καθώς μέλη της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων που επιχειρούσαν στην περιοχή κατά τη διάρκεια της μεγάλης φωτιάς στην Αττική τον βρήκαν και τον παρέδωσαν στην ΕΛΑΣ.

Τα μέλη της εθελοντικής ομάδας διάσωσης βρήκαν τον μηχανισμό την Κυριακή κατά την τέταρτη ημέρα δράσης σε μια από τις περιοχές που επλήγησαν από την πύρινη λαίλαπα της προηγούμενης εβδομάδας στην Αττική.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων

Η ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ (Ο.ΔΙ.Κ.), είναι μια ομάδα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα – μη κυβερνητική οργάνωση (Μ.Κ.Ο.) που ιδρύθηκε και λειτουργεί από το Μάιο του 2008 με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Είναι ενταγμένη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας Ελλάδος καθώς επίσης και στο Υ.Δ.Α.Σ. του Υπουργείου Εξωτερικών με αριθ. μητρώου 502.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας για το ενδεχόμενο οργανωμένου σχεδίου εμπρησμών στην Ελλάδα κάνοντας λόγο για «συγχρονισμό» στην εκδήλωση των πυρκαγιών ο οποίος, όπως σημειώνει, «δημιουργούν εύλογες υπόνοιες για σκόπιμη οργανωμένη εγκληματική δραστηριότητα και όχι μόνο για απλό, τυχαίο φαινόμενο σύμπτωσης περιστατικών αμελούς συμπεριφοράς».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ευλαμπία Ρέβη: Η δημοσιογράφος που συγκίνησε το πανελλήνιο – «Έσπασα γιατί κι εγώ άνθρωπος είμαι»