ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελία Σφακιανάκη: Απατεώνας προσφέρει δήθεν στέγη σε πυρόπληκτους που έχασαν το σπίτι τους

Καταγγελία απάτη Μανώλης Σφακιανάκης
Καταγγελία για απάτη σε βάρος πυρόπληκτων απο τον Μανώλη Σφακιανάκη
ΙΝΤΙΜΕ

Σε μια σοβαρή καταγγελία για έναν άνδρα ο οποίος έχει «φάει» πολλά χρήματα από κόσμο και εμφανίζεται τώρα να προσφέρει δήθεν στέγη σε πυρόπληκτους προχώρησε ο Μανώλης Σφακιανάκης

Την ώρα που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μία ακόμη μεγάλη καταστροφή από τις πυρκαγιές, επιτήδειοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον ανθρώπινο πόνο, προσεγγίζοντας πυρόπληκτους μέσω των social media και προσφέροντάς τους στέγαση, με στόχο την απάτη όπως κατήγγειλε στο MEGA o πρόεδρος του Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, Μανώλης Σφακιανάκης.

«Δυστυχώς είναι σοκαριστικά αυτά όταν έχεις ανθρώπους στην απελπισία τους. Έχεις κάποιους επιτήδειους σεσημασμένους, που προσφέρουν γη και ύδωρ στους ανθρώπους που έχουν πληγεί με σκοπό την απάτη. Σαν ινστιτούτο πήραμε τις καταγγελίες από συνανθρώπους μας, για έναν κύριο που διοργανώνει να περιθάλψει ανθρώπους που έχουν πρόβλημα μετά τις φωτιές. Προσφέρει και καλά στέγη σε όσους δεν έχουν αυτή τη στιγμή, με σκοπό πάντα την απάτη. Προσεγγίζουν τους πολίτες μέσα από το διαδίκτυο, κάποιοι τηλεοπτικοί σταθμοί τούς έχουν βγάλει και στον “αέρα” στην τηλεόραση», είπε ο κ. Σφακιανάκης.

«Οι άνθρωποι αυτοί βγαίνουν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έχει βγει άνθρωπος με βεβαρυμμένο παρελθόν που λέει ότι προσφέρει φιλοξενία σε κόσμο. Εμείς προειδοποιούμε τον κόσμο. Δώσαμε στην αστυνομία τα στοιχεία, όσοι καλούν σε εμάς τους παραπέμπουμε στην αστυνομία. Αυτός ο άνθρωπος έχει φάει πολλά χρήματα από τον κόσμο», εξήγησε ο ίδιος.

«Ο κόσμος πρέπει να είναι προσεχτικός, όταν βλέπει ανθρώπους να προσφέρουν στέγη σε πυρόπληκτους. Προσελκύει κόσμο και στη συνέχεια αρχίζει να τους πουλάει πράγματα που δεν υπάρχουν. Είναι γνωστό πρόσωπο, είναι στην πρώτη γραμμή. Η αστυνομία δεν μπορεί να παρέμβει εύκολα. Το Ποινικό Δίκαιο είναι υπέρ των απατεώνων και πρέπει να το ξέρει ο κόσμος. Η αστυνομία θέλει τετελεσμένο για να τον πιάσει, κάτι που αργεί πολύ να βγει», συνέχισε.

Προσοχή και στους τραπεζικούς λογαριασμούς

Ο κ. Σφακιανάκης μίλησε και για τους λογαριασμούς που έχουν ανοίξει για την προσφορά οικονομικής βοήθειας στους πυρόπληκτους.

«Ανοίγουν κάποιοι λογαριασμούς για βοήθεια στους πυρόπληκτους. Και εκεί θέλει μεγάλη προσοχή για το ποιος είναι από πίσω. Δε βάζουμε χρήματα όπου να ‘ναι. Πρέπει να προσέξουμε που δίνουμε τα χρήματά μας. Το κράτος μαζεύει χρήματα και κάποιοι λογαριασμοί που είναι από θεσμικούς οργανισμούς. Δεν μπορεί να βγει κάποιος ιδιώτης να πει ότι μαζεύει χρήματα για τους πυρόπληκτους. Για αυτό πάντα ερευνούμε πού βάζουμε τα χρήματά μας. Επικοινωνούμε τηλεφωνικά με τον οργανισμό για να κάνουμε ταυτοποίηση», είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτή τη στιγμή οι καταγγελίες είναι στην αστυνομία, είναι υλικό προανάκρισης, οπότε δεν μπορώ να μιλήσω για πραγματικά περιστατικά. Το θέμα το ερευνά η αστυνομία και πιστεύω ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα βγάλει και δελτίο Τύπου. Η αστυνομία ξέρει πολύ καλά ποιος είναι, και πιστεύω ότι επειδή είναι πολλές οι καταγγελίες σύντομα θα βγάλει το δελτίο Τύπου, όπως οφείλει», πρόσθεσε.

«Οι άνθρωποι που ήρθαν σε εμάς είχαν ήδη εξαπατηθεί προ μηνών και τον βλέπουν και πάλι μπροστά τους να κάνει τα ίδια. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω. Ο κόσμος πρέπει να φιλτράρει αυτό που διαβάζει στο διαδίκτυο», κατέληξε ο κ. Σφακιανάκης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ευλαμπία Ρέβη: Η δημοσιογράφος που συγκίνησε το πανελλήνιο – «Έσπασα γιατί κι εγώ άνθρωπος είμαι»