ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές - Βόρεια Εύβοια: Σε ύφεση τα μέτωπα της πυρκαγιάς

φωτιά Εύβοια ύφεση
INTIME/Γιάννης Λιάκος

Φωτιά - Εύβοια: Είναι η πρώτη ημέρα που τα εναέρια μέσα επιχειρούν χωρίς να τα εμποδίζουν οι πυκνοί καπνοί.

Πολλές αλλά μικρότερες αναζωπυρώσεις, λιγότεροι καπνοί σε ορισμένες περιοχές και μικρότερα μέτωπα της φωτιάς υπάρχουν σήμερα στην Εύβοια. Είναι η πρώτη ημέρα που τα εναέρια μέσα επιχειρούν χωρίς να τα εμποδίζουν οι πυκνοί καπνοί.

Σε Ασμήνιο, Αβγαριά, Γαλατσώνα, Γερακιού, Παναγία Ντινιούς, Σήμια, Αγριοβότανο, Ελληνικά και Άγιο Νικόλαο υπήρξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας αναζωπυρώσεις και χρειάστηκαν επεμβάσεις πυροσβεστών, εθελοντών και κατοίκων προκειμένου να περιοριστούν τα μέτωπα της πυρκαγιάς και να ξημερώσει μία καλύτερη ημέρα.

Φωτιά στην Εύβοια: Ο ήλιος εμφανίστηκε μετά από 9 ημέρες

Στην Αβγαριά στην Εύβοια ξημέρωσε μια καλύτερη ημέρα, μετά από ένα 24ωρο αλλεπάλληλων μαχών με τις αναζωπυρώσεις. Ο ήλιος, μετά από μία και πλέον εβδομάδα, εμφανίστηκε και πάλι στην Εύβοια, με τα πυκνά σύννεφα καπνού που κάλυπταν το νησί να έχουν διαλυθεί.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας αλλά και της νύχτας, κάτοικοι και πυροσβέστες έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να σώσουν ό,τι έχει μείνει άκαυτο, καλλιέργειες, αλλά και σπίτια.

Οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα στο σημείο, υπήρξαν καθοριστικές στην αντιμετώπιση του πύρινου μετώπου.

Οι πυροσβέστες και όσοι μετείχαν στην κατάσβεση, έκοψαν την πορεία της φωτιάς προς το Καστρί, τις Γούβες και την παραλιακή ζώνη Παλαιόκαστρο και Βουλίκι.

Στο Ασμήνι, μετά την απειλή του μεσημεριού χθες, το μέτωπο έχει περιοριστεί. Οι αναζωπυρώσεις συνεχίζουν και χρειάζονται παρεμβάσεις στην περιοχή όπου βρίσκεται το μοναστήρι της Παναγίας Ντινιούς.

Στις Καματριάδες, μπορεί οι ζώνες πυροπροστασίας που δημιουργήθηκαν με τα βαριά χωματουργικά μηχανήματα να έδωσαν λύσεις, όμως ο κίνδυνος δεν έχει αποφευχθεί.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το παρωχημένο σύστημα αντιμετώπισης πυρκαγιών, η συγγνώμη και τα ερωτήματα για την πρόληψη