ΕΛΛΑΔΑ

Αρχηγός πυροσβεστικής - Φωτιά στην Αρκαδία: Η φωτιά κινείται έρπουσα, δεν έχουμε δυνατό μέτωπο

Στη φωτιά στην Αρκαδία ο αρχηγός της πυροσβεστικής
Αισιόδοξος για την φωτιά στην Αρκαδία ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Στέφανος Κολοκούρης
ΙΝΤΙΜΕ

Αισιόδοξος για τη φωτιά στην Αρκαδία ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Στέφανος Κολοκούρης

Για πολύ καλύτερη εικόνα σήμερα, Τετάρτη, της φωτιάς στην Αρκαδία και την Ηλεία έκανε λόγο ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Στέφανος Κολοκούρης λίγο μετά τις 10 το πρωί υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει κάποιο δυνατό ενεργό μέτωπο.

«Η φωτιά έχει αντιμετωπιστεί στη μεγαλύτερη έκτασή της και στην περίμετρό της και αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάποιο δυνατό ενεργό μέτωπο» είπε στον ΣΚΑΪ. «Σε κάποια σημεία έχουμε ενεργές φλόγες όχι μεγάλης δυναμικότητας . Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ενεργά σημεία» συμπλήρωσε.

Όπως είπε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής «σε κάποια σημεία η φωτιά κινείται έρπουσα και προσπαθούμε με έμπειρους αξιωματικούς και άξιους πυροσβέστες αναζητούμε αυτά τα σημεία για να τα σβήσουμε τελείως».

Σημείωσε, δε, ότι «σε αυτόν τον τομέα έχουμε βοήθεια από ξένους πυροσβέστες όπως οι Τσέχοι, οι Γερμανοί και οι Άγγλοι που ενεργούν με μηχανήματα και πεζοπόρα τμήματα και τους ευχαριστούμε πολύ για τη βοήθειά τους».

Τρεις τραυματίες πυροσβέστες

Εντωμεταξύ δύο πυροσβέστες με αναπνευστικά προβλήματα διακομίστηκαν από το κλιμάκιο στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας τις τελευταίες ώρες από τη φωτιά στην Αρκαδία ενώ ένας πυροσβέστης προσήλθε το βράδυ της Τρίτης στο Κέντρο Υγείας Τροπαίων με μικροεγκαύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες κρίθηκε σκόπιμο να διακομιστεί στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης, όπου νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση.

Σημειώνεται ότι κατά τις ίδιες πηγές γιατρός του Κέντρου Υγείας Δημητσάνας βρίσκεται από το απόγευμα της Τρίτης στο κλιμάκιο της Πυροσβεστικής στη Δάφνη Αρκαδίας, για να βοηθήσει, εάν παραστεί ανάγκη, τους πυροσβέστες που επιχειρούν στην περιοχή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το παρωχημένο σύστημα αντιμετώπισης πυρκαγιών, η συγγνώμη και τα ερωτήματα για την πρόληψη