ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά τώρα: Εντολή για εκκένωση του χωριού Καλλιάνι στη Γορτυνία

Φωτιά στη Γορτυνία
newsbomb.gr

Εκκενώνεται το χωριό Καλλιάνι στη Γορτυνία, καθώς μαίνεται η πυρκαγιά.

Εκκενώνεται το χωριό Καλλιάνι στη Γορτυνία κατόπιν σχετικής εντολής, μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, καθώς οι φλόγες μαίνονται ανεξέλεγκτες.

Οι καμπάνες των εκκλησιών της περιοχής χτυπούν, καλώντας τον κόσμο να σπεύσει προς αποχώρηση.

Μεγάλη αναζωπύρωση ξέσπασε λίγο πριν τις 13:30 το μεσημέρι στην περιοχή της Γορτυνίας, στην Αρκαδία.

Παρά το γεγονός ότι η πυρκαγιά είχε εικόνα ύφεσης, οι ενισχυμένοι άνεμοι αναζωπύρωσαν ορισμένες εστίες, με την πυρκαγιά να παίρνει γρήγορα διαστάσεις κατακαίγοντας τα πεύκα που είχαν γλιτώσει τις προηγούμενες μέρες.

Επί τόπου επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις ελικόπτερα και αεροσκάφη. Στο σημείο βρίσκονται επίσης Γάλλοι πυροσβέστες ενώ στην επιχείρηση συνδράμουν και κάτοικοι της περιοχής με αγροτικά μηχανήματα.

Πυροσβέστες στη Γορτυνία
Γάλλοι πυροσβέστες στο Καστράκιnewsbomb.gr

Ο Χρήστος Λαμπρόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, δήλωσε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ότι τα πράγματα είναι σοβαρά διότι γίνεται λόγος για ένα πολύ μεγάλο μέτωπο με πολλές εστίες.

Η κινητοποίηση των επίγειων και των εναέριων δυνάμεων της πυροσβεστικής είναι άμεση,με ελικόπτερα τύπου Έρικσον να βρίσκονται στο σημείο.

Μάλιστα οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στη περιοχή αλλάζουν συνεχώς φορά και δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Το Newsbomb.gr στην Αρκαδία: Όλεθρος από τη φωτιά στα χωριά που πέρασε το μέτωπο

Εικόνα απόλυτης καταστροφής έχει αφήσει από όσα χωριά πέρασε η φωτιά στην Αρκαδία η οποία ακόμα δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο καθώς παρά την απουσία ενεργού μετώπου υπάρχει ακόμα ο φόβος των αναζωπυρώσεων γι’ αυτό και στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις ενώ έκαναν ρίψεις νερού τόσο το ρωσικό Beriev όσο και το ρωσικό Illyushin.

To Newsbomb.gr βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης στο χωριό Καστράκι μέσα από το οποίο πέρασε η φωτιά αφήνοντας πίσω της εικόνες ολέθρου που προκαλούν μεγάλη θλίψη.

Τρεις τραυματίες πυροσβέστες

Εν τω μεταξύ δύο πυροσβέστες με αναπνευστικά προβλήματα διακομίστηκαν από το κλιμάκιο στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας από τη φωτιά στην Αρκαδία ενώ ένας πυροσβέστης προσήλθε το βράδυ της Τρίτης στο Κέντρο Υγείας Τροπαίων με μικροεγκαύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες κρίθηκε σκόπιμο να διακομιστεί στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης, όπου νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση.

Σημειώνεται ότι κατά τις ίδιες πηγές γιατρός του Κέντρου Υγείας Δημητσάνας βρίσκεται από το απόγευμα της Τρίτης στο κλιμάκιο της Πυροσβεστικής στη Δάφνη Αρκαδίας, για να βοηθήσει, εάν παραστεί ανάγκη, τους πυροσβέστες που επιχειρούν στην περιοχή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το παρωχημένο σύστημα αντιμετώπισης πυρκαγιών, η συγγνώμη και τα ερωτήματα για την πρόληψη