ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Μετά τον καύσωνα, έρχονται καταιγίδες - Ψιχαλίζει στην Αττική - Πού βρέχει τώρα

Καιρός
Μπουρίνι στην Αττική
Σπύρος Μελισσάρης

Καιρός: Μετά τον ακραίο πολυήμερο καύσωνα έρχονται μπουρίνια και καταιγίδες - Σε ποιες περιοχές θα βρέξει τις επόμενες ώρες

Το σκηνικό του καιρού άλλαξε από το απόγευμα της Τετάρτης, και μέσα σε λίγες ώρες από τα 40άρια, ο ουρανός σκοτείνιασε και ήδη σημειώνονται καταιγίδες και βροχές στα βόρεια και κεντρικά της Ελλάδας.

Από τις 5 το απόγευμα σημειώνονται βροχές και χαλαζοπτώσεις στη Στερεά Ελλάδα και στην Καβάλα, ενώ οι πρώτες ψιχάλες έπεσαν και στην Αττική και συγκεκριμένα στα νότια προάστια, όπως και στον Πειραιά.

Δείτε βίντεο από τη Νέα Σμύρνη το απόγευμα της Τετάρτης

Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στις περιοχές που πληγώθηκαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές, όπου εξακολουθούν να μαίνονται διάσπαρτα μέτωπα.

Ισχυρή χαλαζόπτωση στην Καβάλα

Χαλάζι έριξε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Καβάλα, με τους δρόμους να γίνονται ποτάμια από τη βροχή.

Το χαλάζι έπεφτε με δύναμη...

Μεγάλη η ένταση της καταιγίδας...

«Άσπρισε» η Λαμία από το χαλάζι

Την ίδια ώρα, χαλαζόπτωση έπληξε τα χωριά της Υπάτης και γενικότερα χωριά γύρω από την Οίτη, από τη βορειοδυτική πλευρά της φτάνοντας μέχρι το νότιο κομμάτι στην Παύλιανη.

Τα βίντεο που ακολουθούν είναι από το χαλάζι που έριξε - ευτυχώς σε μικρό μέγεθος - σε Συκά και Παύλιανη.

Τρία μέτωπα στην Αταλάντη - Συναγερμός στην Πυροσβεστική

Συναγερμός έχει σημάνει στις πυροσβεστικές δυνάμεις έπειτα από φωτιές που ξέσπασαν στη Λοκρίδα και συγκεκριμένα στην Αταλάντη. Σύμφωνα με το Δήμο Λοκρών υπάρχουν τρεις διαφορετικές εστίες σε Γουλέμι, Κυρτώνη και Χλωμό - Άγιο Ιωάννη. Στα σημεία έχουν σπεύσει 48 πυροσβέστες με 22 οχήματα και 7 ελικόπτερα συμπεριλαμβανομένων 3 ελικόπτερα από Ελβετία και 2 από Σερβία καθώς και 2 αεροσκάφη.

Όπως μεταδίδει το lamiareport οι φωτιές καίνε δασική έκταση και ενδεχομένως να προκλήθηκαν από κεραυνούς που έπεσαν στην περιοχή λίγο πρίν από τις 17.00 το απόγευμα της Τετάρτης.

Παράλληλα, ο δήμος απευθύνει έκκληση όσοι κάτοικοι της περιοχής μπορούν να συμμετέχουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Καταιγίδες και στην Εύβοια την Πέμπτη

Η απομάκρυνση των πολύ θερμών αερίων μαζών από την περιοχή μας θα συνοδευτεί από την ανάπτυξη καταιγίδων αρχικά στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας μας το απόγευμα της Τετάρτης 11/08 (με τοπικές χαλαζοπτώσεις) και αργότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 12/08 στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο.

Ο χάρτης δείχνει με γαλάζιο χρώμα τις περιοχές με ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη καταιγίδων το πρωί της Πέμπτης 12/08. Συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή στις πληγείσες περιοχές από τις καταστροφικές πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών στην Εύβοια, καθώς οι αργά κινούμενες καταιγίδες μπορεί να προκαλέσουν τοπικά προβλήματα. Βελτίωση των καιρικών συνθηκών προβλέπεται το μεσημέρι της Πέμπτης 12/08.

Καιρός
Πού θα σημειωθούν καταιγίδεςmeteo

Έκτακτη προειδοποίηση Μαρουσάκη - «Έρχονται ισχυρές καταιγίδες, θα βοηθήσουν στις φωτιές»

Ο υδράργυρος παραμένει στο κόκκινο στη χώρα μας, ωστόσο το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει άρδην τις επόμενες ώρες, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο κύριος Μαρουσάκης αναφέρει πως οι καταιγίδες θα έρθουν από τα δυτικά και θα σημειωθούν και στις περιοχές οι οποίες δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές, μεταξύ των οποίων η Εύβοια και η Αρκαδία.

Ωστόσο, ο γνωστός μετεωρολόγος, τονίζει πως θα πρέπει να υπάρξει μεγάλη προσοχή στην κεντρική Μακεδονία, στην Χαλκιδική και γενικότερα σε περιοχές που βρέχονται από το δυτικό - βορειοδυτικό Αιγαίο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.