ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Εύβοια: Η εικόνα και το «ευχαριστώ» που συγκλόνισε Κύπριο πυροσβέστη

Φωτιά στην Εύβοια
Για τις εικόνες και τις στιγμές που έζησε στη φωτιά στην Εύβοια μίλησε Κύπριος πυροσβέστης
ΙΝΤΙΜΕ

Για τις εικόνες και τις στιγμές που έζησε στη φωτιά στην Εύβοια μίλησε Κύπριος πυροσβέστης περιγράφοντας τη σκηνή που τον συγκλόνισε

Την εικόνα ενός πολίτη που γονάτισε από τη μάχη με τη φωτιά στην Εύβοια ξεχώρισε και περιγράφει Κύπριος πυροσβέστης ο οποίος από τις 4 Αυγούστου βρίσκεται στο νησί και συμμετέχει στη μάχη κατάσβεσης των μεγάλων πυρκαγιών με σθένος και αποφασιστικότητα, δίπλα σε μέλη της Πυροσβεστικής.

Μιλώντας για τα όσα έζησε η κυπριακή αποστολή στη Βόρεια Εύβοια το μέλος της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης της Πολιτικής Άμυνας, Γιώργος Ευαγγέλου, αρχικά ανέφερε ότι η ζέστη σε συνδυασμό με την απίστευτα ψηλή υγρασία και την στάχτη, που αιωρείται, έκαναν την ατμόσφαιρα βαριά και ανυπόφορη.

Ανέπνεαν, συνεχίζει, με δυσκολία, ενώ ζεστός ιδρώτας σκέπαζε ολόκληρο το κορμί τους. Σημειώνει ότι λόγω της πυκνής βλάστησης της περιοχής, οι ντόπιοι άνοιγαν διόδους με δεντροκοπτικές για να μπορέσει η αποστολή να ετοιμάσει γραμμές και που μόλις χωρούσε να περάσουν. Πρόσθεσε ότι έκανε τόση ζέστη και ποτέ τους δεν ξανά ένιωσαν τόση δυσφορία.

«Ένας πολίτης κατεβαίνει από το τούνελ κρατώντας τη δεντροκοπτική του. Είναι έτοιμος να καταρρεύσει. Γονατίζει. Του προσφέρουμε κρύο νερό, τον στηρίζουμε και του βρέχουμε το κεφάλι. Μας κοιτάζει και ψιθυρίζει: Ευχαριστώ», περιγράφει μια σκηνή που συγκλόνισε.

Το ευχαριστώ στους Ευβοιώτες

Η κυπριακή αποστολή από το πρωί της Τρίτης μέχρι το πρωί της Τετάρτης επιχειρούσε στην τοποθεσία εξωκλήσι Παναγία Ντινιούς στην Κοινότητα Αλκυόνη. Επιχείρησε αρχικά για λίγο χρόνο και στις Κοινότητες Γαλατσώνα και Αβγαριά.

Σύμφωνα με το μέλος της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης της Πολιτικής Άμυνας, ξεκίνησαν την πυρόσβεση και την ασφάλιση της περιοχής. Πυροσβέστες και διασώστες μαζί για ακόμα μια φόρα στο ίδιο μέτωπο, σημειώνει.

Το βράδυ, συνεχίζει τη μαρτυρία του, παρέμειναν στον χώρο και με σκοπιές επιτηρούσαν τον τομέα ευθύνης τους, ενώ στις 01.30 της Τετάρτης τους πλησιάζει ένα πολιτικό όχημα και τους αφήνει πίτσες και αναψυκτικά, λέγοντας τους απλά ευχαριστώ.

«Και εμείς με τη σειρά μας ευχαριστούμε όλους τους πολίτες που μας στηρίζουν με τις πράξεις τους. Μακάρι να μπορούσαμε να κάναμε περισσότερα», υπογραμμίζει ο κ. Ευαγγέλου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πυρκαγιές στην Ελλάδα 1980 – 2020: Τα τελευταία 41 χρόνια έχει καεί το 14% της Ελλάδας

Ρoή Ειδήσεων