ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά τώρα: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Τανάγρα

Φωτιά στην Τανάγρα
INTIME

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Τανάγρα Βοιωτίας- Σε επιφυλακή οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε δασική έκταση στα Μαζαραίικα, στην Τανάγρα της Βοιωτίας, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική.

Στην περιοχή παραμένουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, για την πλήρη κατάσβεσή της. Για την αντιμετώπισή της κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Στο μεταξύ, μια ακόμα (η δεύτερη σε λίγες ώρες) μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς που εξακολουθεί να πλήττει στην περιοχή της Γορτυνίας σημειώθηκε λίγο πριν τις 15:30 το μεσημέρι της Πέμπτης (12/8). Στο σημείο επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα. Ο αέρας είναι αρκετά δυνατός και όπως αναφέρει ο διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Θανάσης Κολυβήρας, μέσα στο πουθενά ανάβουν μικροεστίες.

Σε γενική επιφυλακή παραμένουν και για αύριο, Παρασκευή 13-8-2021 όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της επικράτειας, καθώς, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, με κατηγορία κινδύνου 4 για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Λακωνίας)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης στο Newsbomb.gr: Δεν θα πάμε σε νέο lockdown - Η μετάλλαξη Δέλτα θέλει κοινή λογική