ΕΛΛΑΔΑ

Δήμαρχος Σαρωνικού στο Newsbomb.gr για φωτιά Κερατέα: Πρόβλημα αν φτάσει στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου

Φωτιά στην Κερατέα
Την ανησυχία του για το ενδεχόμενο η φωτιά που εκδηλώθηκε στην Κερατέα να φτάσει μέχρι τον Εθνικό Δρυμό Σουνίου εξέφρασε ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου

Την ανησυχία του για το ενδεχόμενο η φωτιά που εκδηλώθηκε στην Κερατέα να φτάσει μέχρι τον Εθνικό Δρυμό Σουνίου εξέφρασε ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου στο Newsbomb.gr

Ανήσυχος για το ενδεχόμενο η φωτιά που εκδηλώθηκε στην Κερατέα κοντά στον οικισμό Μαρκάτι το πρωί της Δευτέρας να φτάσει μέχρι τον Εθνικό Δρυμό Σουνίου εξέφρασε ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου μιλώντας στο Newsbomb.gr

«Η φωτιά έχει κάψει μια πλαγιά και μια τεράστια ρεματιά. Έχει καβαλήσει την πλαγιά και κινείται με βόρεια κατεύθυνση. Θα έχουμε πρόβλημα αν φτάσει μέχρι τον Εθνικό Δρυμό Σουνίου γιατί αν και έχει ξανακαεί η συγκεκριμένη περιοχή έχει και μεγάλα δέντρα» είπε ο κ. Φιλίππου.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς κατήγγειλε εμπρησμό για τη φωτιά που εκδηλώθηκε στη θέση Μαρκάτι το πρωί της Δευτέρας.

«Είναι μεγάλη φωτιά και ξεκίνησε από εμπρησμό. Είδαμε και το όχημα» είπε ο κ. Λουκάς από το μέτωπο της φωτιάς όπου βρισκόταν.

Όπως είπε στο Newsbomb.gr «είδαμε και το όχημα» οι επιβάτες του οποίου έβαλαν τη φωτιά. «Τους είδε οδηγός του δήμου» εξήγησε ο κ. Λουκάς κάνοντας λόγο για ένα άσπρο Πεζό ο επιβάτης του οποίου έβαλε φωτιά σε έναν κάδο στην παλαιά Εθνική Οδό Κερατέας-Πλάκας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 11:42 εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση του οικισμού Μαρκάτι στον δήμο Λαυρεωτικής από τον οποίο ξεκίνησε η φωτιά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά ΤΩΡΑ στη Λαυρεωτική - Στα πρώτα σπίτια οι φλόγες, εκκενώνεται ο οικισμός Μαρκάτι