ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ στα Βίλια Αττικής

Φωτιά ΤΩΡΑ στα Βίλια Αττικής
Γίνονται προσπάθειες να οριοθετηθεί η φωτιά.
ΙΝΤΙΜΕ

Φωτιά σε εξέλιξη βρίσκεται και στα Βίλια Αττικής - Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις - Τι λέει στο Newsbomb.gr, ο δήμαρχος Μάνδρας - Ειδυλλίας 

Συναγερμός στα Βίλια Αττικής από φωτιά στην περιοχή και κινείται προς το Πόρτο Γερμενό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά καίει δάσος και δεν κινδυνεύουν σπίτια.

Ωστόσο, ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Στην φωτιά επιχειρούν 4 εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Newsbopmb.gr, ο δήμαρχος, Μάνδρας - Ειδυλλίας Χρήστος Στάθης, γίνονται προσπάθειες να οριοθετηθεί η φωτιά.

Λίγο μετά τις 13:00 το 112 έστειλε μήνυμα για εκκένωση του οικισμού Παλαιοχώρι προς Ψάθα.

Η μεγάλη φωτιά στην Κερατέα

Την ίδια ώρα φωτιά σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή της Κερατέας.

Λίγο μετά τις 11:30 το πρωί το 112 έστειλε μήνυμα για εκκένωση του οικισμού Μαρκάτι προς Λαύριο, ενώ στις 12:25 δόθηκε εντολή και για την εκκένωση του οικισμού Συντερίνα προς Ανάβυσσο.

Λίγα λεπτά αργότερα εκκενώθηκε και ο οικισμός του Αγίου Κωνσταντίνου προς Λαύριο και ο οικισμός Δημουλάκι.

Πριν λίγα λεπτά έγινε γνωστό ότι ενισχύθηκαν και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Αυτή την ώρα επιχειρούν 71 πυροσβέστες με 25 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ, έξι αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα με τη συνδρομή από υδροφόρες δήμων.

Με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής Στέφανου Κολοκούρη, μεταβαίνει στην περιοχή κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο, ανεξέλεγκτο και κινείται προς την Καμάριζα, τόνισε στον ΣΚΑΙ 100.3 ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς αναφορικά με την φωτιά που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή Μαρκάτι του Δήμου Λαυρεωτικής. Συμφώνα με τον δήμαρχο, αγνοείται μία ηλικιωμένη γυναίκα με κινητικά προβλήματα.

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και από την εικόνα που μεταδίδει η τηλεόραση του Open, άνδρες της Αστυνομίας πηγαίνουν πόρτα-πόρτα για να εκκενώσουν τον οικισμό έγκαιρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά ΤΩΡΑ στη Λαυρεωτική