ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές στον Θεολόγο: Ομολόγησε και συνελήφθη ο 14χρονος - Τον κατέγραψε κάμερα ασφαλείας

Πυροσβεστικό ελικόπτερο επιχειρεί για την κατάσβεση φωτιάς
Πυροσβεστικό ελικόπτερο επιχειρεί για την κατάσβεση φωτιάς
INTIME

Ο 14χρονος είχε προσαχθεί νωρίτερα σήμερα, για τις αλλεπάλληλες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες 12 ημέρες στην περιοχή του Θεολόγου.

Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή του 14χρονου, με την κατηγορία ότι ξεκίνησε τις αλλεπάλληλες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες 12 ημέρες στην περιοχή του Θεολόγου.

Οι Αρχές οδηγήθηκαν στον 14χρονο από κάμερες ασφαλείας, που τον «συνέλαβε» να τοποθετεί γκαζάκια.

Ο ανήλικος αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα, όπως και οι γονείς του.

Σύμφωνα με το Lamiareport.gr, οι Πυροσβεστικές και Αστυνομικές Αρχές αξιοποιώντας πληροφορίες, κυρίως από κατοίκους, σχετικά με τον τρόπο και το χρόνο εκδήλωσης 13 πυρκαγιών από τις 5 Αυγούστου μέχρι και τις 17 του ίδιου μήνα, φέρεται να κατέληξαν ότι υπαίτιος είναι ο συγκεκριμένος ανήλικος.

Το μοιραίο λάθος του, φαίνεται να ήταν η τελευταία πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης (17/8) στην είσοδο του Θεολόγου στον Προφήτη Ηλία και σβήστηκε χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών.

Η δράση του όμως είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα στις 5 Αυγούστου με τέσσερις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σχεδόν συγχρόνως και ενώ η θερμοκρασία στην περιοχή άγγιζε ή ξεπερνούσε τους 44ο. Αποκορύφωμα της εγκληματικής συμπεριφοράς ήταν η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 6 Αυγούστου στον ΟΣΜΑΕΣ που κατέστρεψε ολοσχερώς ή μερικώς 23 σπίτια, εκτάσεις καλλιεργήσιμες με ελιές, καθώς και ένα jcb του Δήμου Λοκρών, ενώ κινδύνευσαν ακόμη περισσότερες περιουσίες ακόμη και ανθρώπινες ζωές.

Ακούγεται απίστευτο, όμως ακόμη και μετά από αυτή τη μεγάλη καταστροφή, οι πυρκαγιές συνέχισαν να «σπέρνονται» στην περιοχή του Θεολόγου μέχρι τις 17 Αυγούστου, καθώς μέχρι τότε είχαν εκδηλωθεί συνολικά δεκατρείς πυρκαγιές.

Περισσότερες από 20 συλλήψεις και 182 προσαγωγές για εμπρησμό

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb, η ΕΛ.ΑΣ. έχει πραγματοποιήσει συνολικά 23 συλλήψεις εμπρηστών και έχει σχηματίσει ισάριθμες δικογραφίες. Επίσης, μέχρι σήμερα έχουν γίνει 182 προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμό.

Η τελευταία σύλληψη αφορά σε έναν 20χρονο, ο οποίος κατηγορείται ότι έβαλε φωτιά σε δασική έκταση στην Κεφαλονιά. Η φωτιά ξέσπασε χθες Τρίτη όταν ο νεαρός έγινε αντιληπτός από κάτοικο της περιοχής, ο οποίος κάλεσε την Αστυνομία. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 20χρονο, ο οποίος είχε πάνω του σπίρτα. Η φωτιά δεν πήρε έκταση και δεν απειλήθηκαν ζωές και σπίτια. Κατά την κατάθεση που έδωσε στις Αρχές, ο 20χρονος ομολόγησε ότι έβαλε φωτιά.

Την ίδια ώρα, εξετάζονται από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού οι καταγγελίες για εμπρησμό τόσο στο πύρινο μέτωπο στην Κερατέα όσο και στα Βίλια. Η φωτιά στα Βίλια ξέσπασε ενώ μαινόταν η πυρκαγιά στην Κερατέα. Σημειώνεται ότι η Αστυνομία παραμένει σε επιφυλακή για τον εντοπισμό υπόπτων σε όλες τις περιοχές που επλήγησαν από φωτιές.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG - Φωτιά στα Βίλια: Οι φλόγες μπήκαν στο χωριό- Καίγονται τα πρώτα σπίτια- Δραματικές ώρες