ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιά στα Βίλια: Έρευνες της Πυροσβεστικής για εμπρησμό – Τα 4 «κλειδιά»

Φωτιά στα Βίλια
InTime

Τι λένε στελέχη της Πυροσβεστικής σχετικά με τη φωτιά που ξέσπασε στα Βίλια της Αττικής τη Δευτέρα. 

Έρευνα έχει ξεκινήσει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η φωτιά στα Βίλια. Τοπικοί παράγοντες και κάτοικοι έκαναν από την πρώτη στιγμή λόγο για εμπρησμό και για δύο ταυτόχρονες εστίες φωτιάς στη θέση Κάζα.

Στελέχη της Πυροσβεστικής που ερωτήθηκαν σχετικά σημείωσαν:

α) Έχουμε να κάνουμε με μία νέα φωτιά, και όχι αναζωπύρωση της φωτιάς που έκαιγε όλο το τελευταίο διάστημα. Έρευνα γίνεται για να διαπιστωθεί αν η δεύτερη εστία προήλθε από κηλιδώσεις που δημιουργήθηκαν από την αρχική εστία φωτιάς ή αν ήταν μια ξεχωριστή πυρκαγιά που εκδηλώθηκε ταυτόχρονα με την πρώτη.

β) Έρευνα έγινε στο σημείο όπου ξεκίνησε η φωτιά για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν εκεί μελίσσια που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν ανθρώπινη παρουσία στην περιοχή. Όπως προέκυψε, δεν υπήρχε δραστηριότητα επαγγελματικών στο σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά

γ) Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση που βρίσκεται κοντά στον κεντρικό δρόμο της περιοχής Κάζα.

δ) Στο μικροσκόπιο των ανακριτικών υπαλλήλων έχουν μπει ήδη αναφορές κατοίκων που κάνουν λόγο για ευρήματα που παραπέμπουν σε δράση εμπρηστών.

Στελέχη της Πυροσβεστικής σημειώνουν ότι η έρευνα είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων, ωστόσο όλα τα ενδεχόμενα ερευνώνται. Σημειώνεται ότι την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς υπήρχαν στα Βίλια ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στα κομβικά σημεία της ευρύτερης περιοχής.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb: Σε ύφεση η πυρκαγιά στα Βίλια - Πολλά τα κατεστραμμένα σπίτια