ΕΛΛΑΔΑ

Δικηγόρος ανεμβολίαστων υγειονομικών: Το μέτρο της αναστολής παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας

Υγειονομικοί εμβολιασμος
Το σκεπτικό της διαφωνίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών με το μέτρο της αναστολής από την εργασία τους ανέπτυξε ο δικηγόρος τους, Νίκος Διαλυνάς
INTIME

Το σκεπτικό της διαφωνίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών με το μέτρο της αναστολής από την εργασία τους ανέπτυξε ο δικηγόρος τους, Νίκος Διαλυνάς

Στη δικαιοσύνη ετοιμάζονται να προσφύγουν ανεμβολίαστοι υγειονομικοί ενόψει της ενεργοποίησης του μέτρου της αναστολής για όσους εργαζομένους στα νοσοκομεία δεν προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου.

Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, όπως εξήγησε ο δικηγόρος τους Νίκος Διαλυνάς, προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας με το επιχείρημα της παραβίασης της αρχής της αναλογικότητας.

«Δεν θα κάνουμε αγωγές ή μηνύσεις. Στόχος μου να προστατέψω τους πελάτες μου από την αναστολή εργασίας. Προσφύγουμε στο ΣτΕ με επιχείρημα ότι εφόσον τηρούμε όλα τα μέτρα προστασίας, και αφού δεν υπάρχουν στα νοσοκομεία κρούσματα από υγειονομικούς, το να μην επιλέξεις ηπιότερα μέσα και να καταφύγεις στην αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών, είναι παραβίαση του δικαιώματος εργασίας και παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας» εξήγησε ο κ. Διαλυνάς στο MEGA.

«Παίρνεις μια νοσηλεύτρια μονογονεϊκής οικογένειας ή μια νοσηλεύτρια που φροντίζεις δύο παιδιά και δύο γονείς κατάκοιτους, τη θέτεις σε αναστολή, χωρίς αποδοχές, επ’ αόριστον; Ενώ μπορούσε να την θέσεις σε άλλη υπηρεσία όπως τους άνδρες της ΕΜΑΚ» πρόσθεσε ο ίδιος.

Όπως διευκρίνισε ο Νίκος Διαλυνάς εκπροσωπεί τριψήφιο αριθμό ανεμβολίαστων υγειονομικών από συνολικά τέσσερα νοσοκομεία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυφάδα: Το μοντέλο, η κοκαΐνη, το κινητό και οι... vip πελάτες