ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά τώρα: Πυρκαγιά στο Λογγίτσι Φθιώτιδας - Εισήγηση για εκκένωση. Φωτιά και στη Μαγνησία

πυρκαγιά φθιώτιδα
Φωτογραφία αρχείου
INTIME

Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν για την κατάσβεση πυρκαγιών που ξέσπασαν στη Μαγνησία και τη Φθιώτιδα.

Πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε δασικές εκτάσεις στις Μικροθήβες Μαγνησίας και στο Λογγίτσι Φθιώτιδας.

Στις Μικροθήβες, όπου η φωτιά καίει αγροτοδασική έκταση, επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 2 αεροσκάφη.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στο Λογγίτσι Φθιώτιδας επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 οχήματα, 4 Α/Φ και 1 Ε/Π.

H Πυροσβεστική έχει κάνει εισήγηση για προληπτική εκκένωση στο Λογγίτσι. Πνέουν άνεμοι έντασης 5 μποφόρ, και η φωτιά έχει πάρει έκταση σε δύσβατα σημεία στο βουνό. Ωστόσο, δεν απειλείται ακόμα άμεσα ο οικισμός.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην κορυφογραμμή του όρους Όρθρυς, ανάμεσα στα χωριά Λογγίτσι και Νεοχώρι.

Ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι δημιούργησαν ένα μέτωπο πάνω από 1.000 μέτρα, που γρήγορα πήρε ανατολική κατεύθυνση, αλλά και νότια.

Η φωτιά πήρε νότια κατεύθυνση προς το χωριό Λογγίτσι και ήδη πυροσβεστικά οχήματα, βυτιοφόρα της Περιφέρειας Στερεάς και των δήμων, όπως επίσης και χωματουργικά μηχανήματα, προσπαθούν να δημιουργήσουν μία ζώνη προστασίας για το χωριό Λογγίτσι, ενώ ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι για το ενδεχόμενο εκκένωσης του χωριού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι περίπου πριν 15 μέρες, στην ευρύτερη περιοχή, αλλά ανατολικότερα από την σημερινή θέση, είχε εκδηλωθεί πάλι πυρκαγιά, η οποία είχε κάψει περισσότερα από 3.000 στρέμματα.

Με επιπλέον πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 3.076 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 22 νεκροί σε 24 ώρες, στους 337 οι διασωληνωμένοι