ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Ασταμάτητη η πανδημία στην Ελλάδα - Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

Κορονοϊός: Ασταμάτητη η πανδημία στην Ελλάδα - Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr
Ανησυχία συνεχίζουν να προκαλούν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Newsbomb.gr

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Εντείνεται η μεγάλη ανησυχία των λοιμωξιολόγων για την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, καθώς η πανδημία φαίνεται να επιμένει έχοντας  σταθεροποιηθεί πλέον -επί ημερήσιας βάσης- πάνω από τα 3.000 κούσματα, προκαλώντας τόσο αύξηση στους θανάτους όσο και αύξηση στους διασωληνωμένους ασθενείς -  Δείτε όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

Σε υψηλά επίπεδα βρίσκονται τα καθημερινά κρούσματα σε όλη την επικράτεια, την ώρα που οι εκδρομείς του καλοκαιριού συνεχίζουν να συρρέουν πίσω στα αστικά κέντρα.

οιμωξιολόγοι αναφέρουν ότι οι επόμενες δυο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες καθώς οι εκδρομείς από τα λεγόμενα «κόκκινα» νησιά μπορεί να προκαλέσουν ακόμα μεγαλύτερη έξαρση της πανδημίας και όλα αυτά πριν φύγει ακόμα ο Αύγουστος.

Η εμβολιαστική κάλυψη, την ίδια ώρα, δεν φαίνεται να έχει επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει η κυβέρνηση, ενώ ο Σεπτέμβρης -και γενικότερα το φθινόπωρο- αναμένεται να είναι δύσκολος λόγω του επιβαρυμένου επιδημιολογικά Αυγούστου, κατά τον οποίο όχι μόνο δεν υπήρξε κάμψη του κορονοϊού αλλά αντιθέτως επετεύχθη ένα νέο αρνητικό ρεκόρ με 4.608 νέες μολύνσεις τη Τρίτη (24/8).

Ενδεικτικό της δύσκολης κατάστασης που επικρατεί είναι η μεγάλη πίεση που υφίσταται το σύστημα υγείας, ενώ την ίδια ώρα που οι θάνατοι από λοίμωξη κατέγραψαν αύξηση 54%. Παράλληλα ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, εντός της τελευταίας εβδομάδας αυξήθηκε κατά 16%.

Την Παρασκευή (27/8) ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 3.076 νέα κρούσματα σε όλη την επικράτεια. Οι συνάνθρωποι μας που κατέληξαν από τον κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο φτάνουν τους 22, ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις ΜΕΘ των νοσοκομείων όλης της χώρας είναι 337.

Οι οκτώ περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα είναι:

  1. Αττική 674
  2. Θεσσαλονίκη 323
  3. Αχαϊα 140
  4. Ηράκλειο 94
  5. Ρόδος 77
  6. Εύβοια 70
  7. Έβρος 67
  8. Λάρισα 65
  9. Χανιά 55

Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

Τα κρούσματα ανά τομέα στην Αττική

  • Ανατολική Αττική 78
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών 92
  • Δυτική Αττική 28
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών 99
  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών 175
  • Νήσοι 22
  • Νότιος Τομέας Αθηνών 83
  • Πειραιάς 97

Κατανομή ανακοινωθέντων εγχώριων κρουσμάτων: Από το σύνολο των 3.076 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα 29 είναι εισαγόμενα εκ των οποίων 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ημερήσιος αριθμός και κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού επιβεβαιωμένων εγχώριων κρουσμάτων COVID-19 ανά περιφερειακή ενότητα στις 27 Αυγούστου 2021 4

Γεωγραφική διασπορά: Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Διάγραμμα 7: Χάρτης αθροιστικής επίπτωσης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19, 27 Αυγούστου 2021. Με βάση τον τόπο μόνιμης κατοικίας, ή προσωρινής διαμονής (για τους προσωρινά διαμένοντες)

Διάγραμμα 8: Χάρτης επίπτωσης τελευταίων δεκατεσσάρων ημερών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19, 27 Αυγούστου 2021. Με βάση τον τόπο μόνιμης κατοικίας, ή προσωρινής διαμονής (για τους προσωρινά διαμένοντες)

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βάσεις 2021: Τα στατιστικά στοιχεία – Σε τι ποσοστό πέτυχαν οι υποψήφιοι