ΕΛΛΑΔΑ

Στο «τραπέζι» η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού - Τι δηλώνουν στελέχη της κυβέρνησης

υποχρεωτικότητα εμβολιασμού επέκταση κυβέρνηση
Η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού βρίσκεται στο «τραπέζι»
INTIME/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Μια σειρά στελεχών της κυβέρνησης αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλες ομάδες.

Η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να επεκτείνει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, με μια σειρά στελεχών της να δηλώνουν ότι το μέτρο βρίσκεται στο «τραπέζι» των συζητήσεων.

Το «πακέτο» μέτρων που ανακοινώθηκε εσχάτως και θα εφαρμοστεί από 13 Σεπτεμβρίου είναι ένα πρώτο βήμα στην προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη για να περιοριστεί η διασπορά του ιού και να μην τεθεί εκ νέου σε δοκιμασία το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Στην περίπτωση που επιδεινωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα χειροτερέψουν το επόμενο διάστημα, είναι πολύ πιθανό μετά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών να ακολουθήσουν κι άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

Αρχικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, τόνισε ότι η επέκταση της υποχρεωτικότητας υπάρχει στο τραπέζι ανάλογα με το ρυθμό των εμβολιασμών, και αυτό αφορά όλες τις επαγγελματικές ομάδες όπως εκπαιδευτικούς ή σώματα ασφάλειας. «Θα προχωρήσουμε σε ό,τι πρέπει να προχωρήσουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα ανέβουν τα ποσοστά εμβολιασμού, λέγοντας ότι «από τις 16 Αυγούστου έχουν κλειστεί 170.000 ραντεβού εκ των όποιων τα 7.000 αφορούν υγειονομικούς». «Δεν μπλοφάραμε για τα μέτρα, και κάποιοι το είδαν» σχολίασε και πρόσθεσε «Δεν βάζουμε κανέναν απέναντι, απέναντι έχουμε την πανδημία».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η αναστολή εργασίας μπορεί να γίνει απόλυση, σημείωσε ότι «αν οι αναστολές κρατήσουν σε μεγαλύτερο χρονικό εύρος, κάποια πράγματα θα επανεξεταστούν». «Η συζήτηση δεν πρέπει να είναι στη διάσταση της απόλυσης ή των συνεπειών που θα έχουν αν δεν εμβολιαστούν» διευκρίνισε πάντως.

Γεραπετρίτης: Ανοιχτό να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και στην εστίαση

Από την πλευρά του, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, δήλωσε ότι το μέτρο της υποχρεωτικότητας μπορεί να επεκταθεί και στους εργαζόμενους στην εστίαση και την ψυχαγωγία.

Ο κ. Γεραπετρίτης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι «είναι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα» και πρόσθεσε ότι το ζήτημα αποτελεί αντικείμενο μελέτης των ειδικών, της ειδικής επιτροπής εμβολιασμών και των αρμόδιων πελατειακών οργάνων.

Πέτσας: Συζητάμε την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στις δημόσιες υπηρεσίες

Με την σειρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε σήμερα το πρωί, μιλώντας στο MEGA και αναφερόμενος στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ότι «φροντίζουμε όσους είναι σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής και όσοι θα βρεθούν σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής δηλαδή όσους εξυπηρετούν κόσμο στα διάφορα γκισέ των δημοσίων υπηρεσιών και γι αυτούς υπάρχει η σκέψη, αν χρειαστεί, αν οι ειδικοί το συστήσουν (να επεκτείνουμε την υποχρεωτικότητα). Η Εφορία, τα ΚΕΠ, για ΕΦΚΑ, προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Αν χρειαστεί κι αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Ελπίζω ότι δεν θα χρειάζεται».

Κοντογεώργης: Εξετάζεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και σε άλλες ομάδες

Ο κ. Κοντογεώργης, μιλώντας στο MEGA, τόνισε ότι «θα αξιολογήσουμε στα μέσα Σεπτεμβρίου και αφού δούμε πως εξελίσσεται το εμβολιαστικό πρόγραμμα, αν προκειμένου να εξασφαλίσουμε την συνεχή ομαλή λειτουργία του κράτους και της οικονομίας, πρέπει να επεκτείνουμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και σε άλλες ομάδες».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Ανατροπή στη δολοφονία της Καρολάιν - Ο συνεργός και οι καταθέσεις