ΕΛΛΑΔΑ

Σε «μίνι lockdown» η εστίαση από τις 13 Σεπτεμβρίου - Αντιδράσεις στον κλάδο

εστίαση νέα μέτρα κορονοϊός
Τα αιτήματα του κλάδου της εστίασης προς την κυβέρνηση
INTIME

Τα νέα μέτρα στην εστίαση που τίθενται σε ισχύ από 13 Σεπτεμβρίου προκαλούν έντονες αντιδράσεις στους ανθρώπους του κλάδου.

Από 13 Σεπτεμβρίου τίθενται σε ισχύ τα νέα μέτρα στην εστίαση, με τους ανθρώπους του κλάδου να αντιδρούν έντονα, καλώντας την κυβέρνηση να λάβει αντισταθμιστικά μέτρα.

Ειδικότερα, από τις 13 Σεπτεμβρίου και μετά στα καταστήματα της εστίασης θα μπορούν να εισέρχονται όσοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει από κορονοϊό τους τελευταίους έξι μήνες.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, μιλώντας στο MEGA, δήλωσε ότι «η πολύπαθη εστίαση μπαίνει από τις 13/9 μπαίνει σε μίνι lockdown. Το 50% των συμπολιτών μας είναι δυστυχώς ανεμβολίαστοι. Οι δυνητικοί μας πελάτες μειώνονται κατά 50%. Αυτό δημιουργεί τεράστια προβλήματα βιωσιμότητας στην εστίαση».

Ο κ. Καββαθάς κατηγόρησε την κυβέρνηση για εργαλειοποίηση του κλάδου της εστίασης. «Δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ο κλάδος ως μοχλός πίεσης της κοινωνίας για μέτρα που η πολιτεία δεν μπορεί να επιβάλει», σημείωσε.

Όπως ανέφερε, ο ίδιος και οι υπόλοιποι άνθρωποι της εστίασης, ανέμεναν από την κυβέρνηση αντισταθμιστικά μέτρα, όπως ρευστότητα, ενίσχυση στο θέμα των ενοικίων αλλά και τη μέριμνα για τις αναστολές εργασίας.

Παράλληλα, συνέχισε, ο κλάδος της εστίασης είχε ζητήσει να εξεταστεί η δυνατότητα επιδότησης μηχανημάτων καθαρισμού αέρα. «Από 13 του μηνός θα είμαστε απέναντι από τους πελάτες μας» υπογράμμισε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Ανατροπή στη δολοφονία της Καρολάιν - Ο συνεργός και οι καταθέσεις