ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη παράνομων μεταναστών σε Πάτρα και Ηγουμενίτσα

Σύλληψη παράνομων μεταναστών σε Πάτρα και Ηγουμενίτσα

Όνειρο έμεινε για αλλοδαπούς μετανάστες η επιθυμία τους να αποχωρήσουν από τη χώρα σε Πάτρα και Ηγουμενίτσα.

Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, στο νότιο λιμένα Πατρών, από προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών/ Τμ. Αλλοδαπών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Επίσης, σε ανάλογο έλεγχο, στο ίδιο λιμάνι, συνελήφθησαν από προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών/ Τμ. Αλλοδαπών, δύο αλλοδαποί, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με προορισμό την Ιταλία, οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από την Λιμενική Αρχή.

Παράλληλα, συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, στο λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, ένας 34χρονος οδηγός Ι.Χ.Ε οχήματος, διότι μετέφερε μία αλλοδαπή με τα τρία ανήλικα τέκνα της, οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα.

Ροή Ειδήσεων