ΕΛΛΑΔΑ

Μίκης Θεοδωράκης: Συγκίνηση και «αθάνατος» στην άφιξη στα Χανιά – Βίντεο από το Newsbomb.gr

Μίικης Θεοδωράκης Χανιά
Στη Σούδα αποβιβάστηκε λίγο μετά τις 7:20 η σορός του Μίκη Θεοδωράκη
Λευτέρης Παρτσάλης

Στη Σούδα αποβιβάστηκε λίγο μετά τις 7:20 η σορός του Μίκη Θεοδωράκη – Στις 13:00 η κηδεία του στον Γαλατά Χανίων

Βίντεο: Λευτέρης Παρτσάλης

Με το πλοίο της γραμμής, όπως ο ίδιος επιθυμούσε, έφτασε στο λιμάνι της Σούδας η σορός του Μίκη Θεοδωράκη. Το πλοίο «έδεσε» στο λιμάνι λίγο μετά τις 6 το πρωί της Πέμπτης και μετά την αποβίβαση των επιβατών και οχημάτων η σορός «πάτησε» στα χώματα της κρητικής γης.

Στο λιμάνι βρέθηκαν μέλη της οικογένειας του κορυφαίου δημιουργού, ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και πολίτες που θέλησαν να τιμήσουν τον διάσημο μουσικοσυνθέτη.

Στο λιμάνι της Σούδας είχε συγκεντρωθεί και πλήθος κόσμου το οποίο υποδέχθηκε τον Μίκη Θεοδωράκη με την ιαχή «αθανάτος».

Δείτε βίντεο από το Newsbomb.gr

Η πομπή με τη σορό του Μίκη στη συνέχεια κατευθύνθηκε στην πόλη των Χανίων και στην πλατεία της δημοτικής αγοράς, όπου βρίσκονται βρακοφόροι καθώς και η φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου Χανίων. Από εκεί με τα πόδια θα μεταφερθεί στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου όπου και θα παραμείνει για λαϊκό προσκύνημα έως τις 12 το μεσημέρι.

Στις 13:00, η σορός με πομπή αυτοκινήτων θα μεταφερθεί στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο χωριό Γαλατάς, όπου σε στενό κύκλο εντός του ναού θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία σε στενό κύκλο και με αυστηρή τήρηση του πρωτοκόλλου για την δημόσια υγεία. Η ταφή του θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού, όπως εκείνος επιθυμούσε, για να βρίσκεται δίπλα στον πατέρα του και τον αδελφό του.

Στην τελετή της κηδείας του Μίκη Θεοδωράκη, στον Γαλατά Χανίων, θα παραστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης β, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας.

Κατά τη διάρκεια της κηδείας τόσο στην πόλη των Χανίων, όσο και στο χωριό Γαλατάς θα ισχύσουν έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα ενώ σε ένδειξη πένθους θα παραμείνουν κλειστές όλες οι δημοτικές υπηρεσίες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG: Η κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη στον Γαλατά Χανίων - Η Ελλάδα πενθεί τον σπουδαίο μουσουργό

Θρίαμβος για τη Σάκκαρη - «Ισοπέδωσε» την Πλίσκοβα και προκρίθηκε στα ημιτελικά του US Open

Παιδική πορνογραφία: Μουσικός με ψεύτικο προφίλ 15χρονου μιλούσε με Ιταλίδα μαθήτρια