ΕΛΛΑΔΑ

Οικονόμου στο Newsbomb.gr: Δεν σκεφτόμαστε άμεσα επέκταση των υποχρεωτικών εμβολιασμών

Γιάννης Οικονόμου υποχρεωτικός εμβολιασμος
Δεν είναι στις σκέψεις ανακοινώσεις στο άμεσο διάστημα για επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στο Newsbomb.gr
INTIME

Δεν είναι στις σκέψεις ανακοινώσεις στο άμεσο διάστημα για επέκταση των υποχρεωτικών εμβολιασμών απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στο Newsbomb.gr

Απάντηση για το ενδεχόμενο επέκτασης των υποχρεωτικών εμβολιασμών έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών μετά από ερώτηση του Newsbomb.gr.

Όπως είπε ο Γιάννης Οικονόμου «δεν είναι στις σκέψεις ανακοινώσεις στο άμεσο διάστημα για την επέκταση της υποχρεωτικότητας» προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση δίνει έμβαση από τις 13 Σεπτεμβρίου «στην υλοποίηση όσον έχουμε εξαγγείλει (σ.σ. για τη λειτουργία των κλειστών χώρων κ.α.)».

«Αν σωστά συνεργαστούμε για την τήρηση των μέτρων αυτών μπορούμε να πετύχουμε τα αποτελέσματα που θα μας θωρακίσουν απέναντι στην πανδημία» πρόσθεσε ο Γιάννης Οικονόμου συμπληρώνοντας ότι «η προσοχή της κυβέρνησης στρέφεται καταρχήν στον εμβολιασμό των ανηλίκων».

Δείτε τις δηλώσεις του Γιάννη Οικονόμου για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών

Για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στην έναρξη της σχολικής χρονιάς λέγοντας ότι «μας βρίσκει έτοιμους, σε όλα τα επίπεδα, για να επανέλθουμε, με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, στην δια ζώσης διδασκαλία». «Οι μαθητές και η κοινωνία δεν αντέχουν άλλο τις επιπτώσεις της απουσίας από το σχολικό περιβάλλον. Οι νέοι άνθρωποι αυτής της χώρας πλήρωσαν βαρύ τίμημα στην εθνική προσπάθεια για την προστασία της ζωής και της Πατρίδας από την πανδημία. Ως Κράτος και ως κοινωνία τους οφείλουμε ευγνωμοσύνη. Τους οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα, να στηρίξουμε ολόψυχα και με κάθε μέσο την επιστροφή στις τάξεις» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε «να συνδράμουν όλοι, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους. Ο εμβολιασμός και η ευλαβική τήρηση των μέτρων είναι οι δύο βασικές προϋποθέσεις. Διαβεβαιώνουμε την κοινωνία ότι θα στηρίξουμε με κάθε διαθέσιμο μέσο το άνοιγμα των σχολείων και την δια ζώσης διδασκαλία».

Για τη ΔΕΘ: Στο επίκεντρο οι νέοι

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ λέγοντας ότι «ο πρωθυπουργός θα απαντήσει στις ανησυχίες, τα προβλήματα, αλλά και τις προσδοκίες της ζώσας κοινωνίας. Θα απαντήσει έχοντας ως παρακαταθήκη αυτά που πετύχαμε μέχρι σήμερα, στο εισόδημα των πολιτών, στις επενδύσεις, στις εξαγωγές, στις θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν, στις δουλειές που άνοιξαν. Όλα αυτά δεν είναι μια επίκληση αυταρέσκειας. Είναι η απόδειξη ότι με την πολιτική, το σχέδιο, τις μεταρρυθμίσεις μας μπορούμε να διαμορφώσουμε τις συνθήκες προόδου και προκοπής που αξίζουν στις Ελληνίδες και τους Έλληνες».

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου «στην ομιλία του πρωθυπουργού οι νέοι θα βρίσκονται στο επίκεντρο. Και φυσικά θα υπάρχουν μέτρα και εξαγγελίες για το σύνολο της κοινωνίας. Στόχος είναι, τα πλεονεκτήματα και το όφελος, από μια Ελλάδα που αλλάζει και αναπτύσσεται με πρωτόγνωρους ρυθμούς, να φτάσουν σε όλους με δικαιοσύνη και ταχύτητα. Με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία που στηρίζεται στα αποτελέσματα της δουλειάς μας. Με ευαισθησία, με ανθρωπιά, με λογική και με σύνεση, προχωράμε σταθερά στην Ελλάδα της επόμενης μέρας. Και οι πολίτες ξέρουν ότι θα είμαστε δίπλα τους και δεν θα αφήσουμε κανένας να μείνει πίσω».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG: Η κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη στον Γαλατά Χανίων - Η Ελλάδα πενθεί τον σπουδαίο μουσουργό

Καιρός - Σάκης Αρναούτογλου: Πότε θα κατεβάσουμε τα χειμωνιάτικα

Η ΕΛΣΤΑΤ αναζητά 60.000 απογραφείς με μισθό 1.200 ευρώ