ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με βιτριόλι - Αρχίζει η δίκη: Η Ιωάννα αντιμετωπίζει την Έφη στα δικαστήρια

Επίθεση με βιτριόλι - Αρχίζει η δίκη: Η Ιωάννα αντιμετωπίζει την Έφη στα δικαστήρια
Ιωάννα και Έφη έρχονται αντιμέτωπες στα δικαστήρια

Στο μικτό ορκωτό δικαστήριο της Αθήνας αρχίζει το πρωί της Τετάρτης η δίκη της 35χρονης Έφης που επιτέθηκε με βιτριόλι στην 36χρονη Ιωάννα. Μία υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, με το θύμα να έρχεται για πρώτη φορά αντιμέτωπο με την δράστιδα.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη δίκη της επίθεσης που συγκλόνισε τη χώρα ξεκίνησε. Το πρωί της Τετάρτης θύτης και θύμα θα βρεθούν ενώπιος ενωπίω. Η κατηγορία που αντιμετωπίζει η κατηγορούμενη είναι η απόπειρα ανθρωποκτονίας, με την ίδια να αρνείται ότι σκόπευε να την σκοτώσει. Στη δίκη θα υπάρχουν συνολικά 35 μάρτυρες, οι κρισιμότεροι εκ των οποίων οι αστυνομικοί που θα ερωτηθούν για τη γενική εκτίμησή τους για την υπόθεση και για τα σχέδια της δράστιδος.

Συγκλονίζει η Ιωάννα: «Θα πάω στο δικαστήριο με ψηλά το κεφάλι»

«Δεν θέλω να κρυφτώ, θέλω την Τετάρτη να μπω στο δικαστήριο με το κεφάλι ψηλά», λέει η Ιωάννα Παλιοσπύρου, η οποία αύριο θα πάει στο δικαστήριο για να αντικρίσει τη γυναίκα που της επιτέθηκε με βιτριόλι τον Μάιο του περασμένου έτους. Η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση αρχίζει αύριο, 15 Σεπτεμβρίου, και το θύμα επιμένει πως επιθυμεί να βρεθεί ενώπιον της προφυλακισθείσας ώστε να μάθει τον λόγο που της έριψε το καυστικό υγρό. «Δεν ξέρω αν είμαι καλά προετοιμασμένη, θα με οδηγήσει το ένστικτό μου» παραδέχθηκε λίγες ώρες πριν από τη δικάσιμο, αλλά επέμεινε πως «θέλω να την αντικρίσω και να πάρω τις απαντήσεις μου».

Βίντεο - ντοκουμέντο από την επίθεση

Όπως συμπλήρωσε, αυτό που τη δίνει δύναμη να συνεχίσει τη μάχη της είναι η «αγάπη της οικογένειάς μου και η συμπαράσταση του κόσμου» και πρόσθεσε πως αυτά είναι «η κινητήριος δύναμή μου».

«Στηρίζομαι σε αυτό για να βρίσκω δύναμη και κουράγιο να αντιμετωπίσω τον καθημερινό πόνο και τα προβλήματα υγείας που έχω», επεσήμανε. Παράλληλα, έστειλε το δικό της μήνυμα για την ελληνική κοινωνία τονίζοντας πως «ως άνθρωπος και ως γυναίκα δεν δέχομαι να υπάρχω σε μία χώρα που τα μέλη της τα κατακλύζουν δεισιδαιμονίες και μοχθηρά ένστικτα». «Οφείλουμε στους εαυτούς μας και στους νέους μας να προβάλουμε πρότυπα ανθρώπων με παιδεία και με τις βασικές ανθρώπινες αξίες, όπως η ηθική, η ευγένεια η ελευθερία και το δικαίωμα όλων στη ζωή» κατέληξε.

Το χρονικό της υπόθεσης που «πάγωσε» το πανελλήνιο

Γύρω στις 09:30 το πρωί της 20ης Μαΐου, η 34χρονη Ιωάννα δέχεται επίθεση με βιτριόλι από γυναίκα που είχε καλύψει τα χαρακτηριστικά της, στην είσοδο όπου στεγάζονται τα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρείας όπου εργάζεται το θύμα.

Επί 22 μέρες, οι Αρχές αναζητούν τη δράστιδα της επίθεσης, καθώς σύμφωνα με το θύμα, ήταν γυναίκα αυτή που της έριξε το βιτριόλι, ωστόσο δεν μπορεί να αποδώσει σε κανένα πρόσωπο την επίθεση. Οι έρευνες εστιάζονται στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και στην άρση των τηλεφωνικών συνομιλιών. Όλες αυτές τις μέρες στο κάδρο των υπόπτων μπαίνουν αρκετές γυναίκες, ενώ παράλληλα εξετάζεται το φιλικό, συγγενικό και επαγγελματικό περιβάλλον της Ιωάννας.

Μέχρι που στις 11 Ιουνίου, οι εξελίξεις στην υπόθεση είναι ραγδαίες. Στην περιοχή του Ζωγράφου, οι αστυνομικοί προχωρούν στην προσαγωγή μίας 35χρονης, έξω από το σπίτι της. Μετά από έρευνα στο διαμέρισμά της εντοπίζονται ένα σακίδιο, ένα παντελόνι, μια καμπαρντίνα και μια περούκα, τα οποία ταυτίζονται με αυτά που φορούσε η φερόμενη ως δράστις, όπως έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας.

Οι Αστυνομικοί εντοπίζουν και την τηλεκάρτα, την οποία φέρεται να χρησιμοποιήσει δράστις για να υλοποιήσει το σχέδιο της, καλώντας στην εταιρεία ταξί για να κλείσει ραντεβού και να μπορέσει να διαφύγει από το σημείο μετά την επίθεση.

Τα ρούχα της δράστιδος την ημέρα που επιτέθηκε στην Ιωάννα

Η προσαγωγή της 35χρονης Έφης, ιδιωτικής υπάλληλου σε δικηγορικό γραφείο, μετατρέπεται σε σύλληψη αργά το απόγευμα της ίδιας μέρας. Την επόμενη ημέρα οδηγείται στον εισαγγελέα, ο οποίος της ασκεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και απείθεια. Η 35χρονη απαντά ότι τα ρούχα που βρέθηκαν στο σπίτι της είναι συνηθισμένα στην αγορά, ότι την περούκα την είχε προμηθευτεί γιατί δεν της άρεσε η βαφή στα μαλλιά της και ότι την ώρα της επίθεσης στην Καλλιθέα, απουσίαζε από τη δουλειά της γιατί είχε πάει να περιποιηθεί τα νύχια της.

Η δράστιδα μετά την επίθεση με το βιτριόλι

Η κατάθεση της Ιωάννας για τη στιγμή της επίθεσης

Συγκλονιστικά είναι όσα ανέφερε στην κατάθεσή της στις αστυνομικές αρχές η Ιωάννα. «Είδα ξαφνικά μπροστά μου μια γυναικεία φιγούρα η οποία φορούσε μαύρη προστατευτική μάσκα και ήρθε κοντά μου με κοίταξε στα μάτια και χωρίς να μου πει τίποτα μου πέταξε στο πρόσωπο κάποιο καυστικό υγρό. Αυτή μετά έφυγε τρέχοντας από τη γυάλινη πόρτα εξόδου προς άγνωστη κατεύθυνση» έλεγε η Ιωάννα στη προανακριτική της απολογία. «Εγώ αρχικά κοίταξα την μπλούζα μου γιατί νόμιζα ότι μου έριξε καυτό καφέ αλλά αυτό άρχισε να μυρίζει άσχημα και μου φάνηκε ότι είναι κάποιο καυστικό υγρό γιατί κατάλαβα ότι ήταν παχύρευστο. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να τρέξω αμέσως στο απέναντι φαρμακείο ενώ παράλληλα ούρλιαζα από τους πόνους για βοήθεια. Αισθανόμουν εκείνη την στιγμή να πρήζεται το πρόσωπο μου και τα χέρια μου να καίνε. Όταν έφτασα στο φαρμακείο άρχισα να φωνάζω για βοήθεια και να λέω στην φαρμακοποιό ότι κάποιος μου πέταξε κάτι καυστικό στο πρόσωπο».

Πώς αντέδρασε η Ιωάννα όταν έμαθε ποια είναι η δράστις

Όταν πληροφορήθηκε η Ιωάννα για τη σύλληψη, έπεσε από τα σύννεφα, ενώ όπως είχε αποκαλύψει ο δικηγόρος της κ. Απόστολος Λύτρας, με την συλληφθείσα η 34χρονη είχε κάποιες αραιές επαφές και ελάχιστη επικοινωνία στα social media. Ωστόσο, ένα αίτημα φιλίας από τον άνδρα με τον οποίο διατηρούσε περιστασιακή σχέση η 35χρονη ήταν η αιτία για αυτή την φρικιαστική επίθεση.

Ο άντρας που ήταν εν αγνοία του το «μήλο της έριδος»

Διαβάστε την πρώτη επικοινωνία που είχαν οι δύο γυναίκες για τον άνδρα που αποτέλεσε εν αγνοία του «μήλον της Έριδος».

35χρονη: Γειά σου είμαι η E. Θέλω να σε ρωτήσω, τρέχει κάτι με τον Ν. ;

Ιωάννα: Όχι βέβαια… Μου έκανε αίτημα φιλίας και το αποδέχτηκα.

35χρονη: Εντάξει. Γιατί θέλω να ξέρεις ότι έχω σχέση μαζί του.

Ιωάννα: Οκ.

35χρονη: Σου έχει στείλει κάποιο μήνυμα;

Ιωάννα: Μην ανησυχείς, θα τον διαγράψω μου δίνει την εντύπωση ότι κοιτά πολλές.

35χρονη: Ιωάννα σε ευχαριστώ...

Τέλος, σύμφωνα με την κατάθεση του 40χρονου, ο ίδιος δεν είχε συναντήσει ποτέ την Ιωάννα. Είχαν ανταλλάξει μερικά τυπικά μηνύματα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ληστεία σε τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας - Μπούκαραν με... καλάσνικοφ

Οικονόμου: Επτά δωρεάν τεστ σε όσους μαθητές κάθονται κοντά σε κρούσμα - «Ένα την ημέρα»

Πέτρος Φιλιππίδης: Το χυδαίο μήνυμα που έστειλε σε θύμα του - Πώς του στοίχισε την αποφυλάκισή του