ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Τα τελευταία νέα της υγείας του 6χρονου - Πώς έγινε το τρομακτικό ατύχημα με τα καρτ

Πάτρα: Τα τελευταία νέα της υγείας του 6χρονου - Πώς έγινε το τρομακτικό ατύχημα με τα καρτ

Πάτρα: Θετικά είναι τα πρώτα μηνύματα για την κατάσταση της υγείας του 6χρονου που τραυματίστηκε σε αγώνα καρτ στο κέντρο της πόλης, ο οποίος ωστόσο θα παραμείνει για 24 ώρες στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου.

Ένα σοκαριστικό ατύχημα συνέβη το πρωί της Κυριακής στο κέντρο της Πάτρας, όπου διοργανωνόταν αγώνας καρτ, με ένα μονοθέσιο να εκτινάσσεται μετά από σύγκρουση με ένα άλλο και να χτυπάει έναν 6χρονο που βρισκόταν στο κοινό.

Αμέσως προκλήθηκε αναστάτωση, ενώ στο άτυχο αγοράκι προσέφερε τις πρώτες βοήθειες γιατρός που βρισκόταν στο σημείο. Το 6χρονο παιδί διακομίστηκε στο Καραμανδάνειο όπου διασωληνώθηκε και τώρα μεταφέρεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο. Ήδη ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης έχει ενημερώσει τον διευθυντή της ΜΕΘ Παιδιατρικής Ανδρέα Ηλιάδη προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα για την υποδοχή και αντιμετώπιση του περιστατικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανήλικος υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία εγκεφάλου και θα παραμείνει για τουλάχιστον 24 ώρες στην μονάδα εντατικής θεραπείας.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, ο οποίος τόνισε πως η κατάσταση του παιδιού είναι βελτιωμένη, αλλά σοβαρή και η κατάστασή του επαναξιολογείται διαρκώς από τους γιατρούς.

Πώς έγινε το ατύχημα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του pelop.gr από αυτόπτη μάρτυρα, το καρτ φέρεται να έσπασε τα κάγκελα και μια πινακίδα, με το μονοθέσιο όχημα να προσγειώνεται ανάποδα με τον οδηγό στο έδαφος.

Ο αγώνας διεκόπη και στο σημείο έφθασε άμεσα ασθενοφόρο, διασώστες του οποίου παρέλαβαν το παιδί και το μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Δείτε στο video του flamis.gr τι λένε αυτόπτες μάρτυρες:

H ανακοίνωση των διοργανωτών

Οι διοργανωτές του PICK Πάτρας, αναφέρουν σχετικά με το ατύχημα τα εξής:

«Το PICK διεκόπη μετά από ατύχημα που συνέβη κατά τη διάρκεια επίδειξης ενός φιλανθρωπικού event με τη συμμετοχή πολλών επωνύμων. Ενώ ήταν σε εξέλιξη η επίδειξη το καρτ με το Νο2 αποσταθεροποιήθηκε στην ευθεία μετά από επαφή με άλλο καρτ και χτύπησε στα προστατευτικά πλαστικά (ζέρσεϊ). Στη συνέχεια η πορεία του ήταν ανεξέλεγκτη και χτύπησε ένα διερχόμενο ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίο. Λόγω της εξέλιξης αυτής αποφασίστηκε η διακοπή του PICK. Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές για την κατανόησή τους. Από την πρώτη χρονιά οργάνωσης του PICK πρώτο μέλημα ήταν και παραμένει η ασφαλής διεξαγωγή των αθλητικών δραστηριοτήτων εντός πίστας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Καρτ χτύπησε παιδί στο κεφάλι στο κέντρο της πόλης - Νοσηλεύεται διασωληνωμένο

Ηλεκτρονικές απάτες: Προσοχή! Σκαρφίστηκαν νέο κόλπο - Μην απαντήσετε ποτέ σε αυτό το μήνυμα

Κορονοϊός: Προχωρούν οι δοκιμές για ρινικό εμβόλιο – Θετικά τα πρώτα αποτελέσματα